Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Hustá polévka z oháňky s restovanou zeleninou a pórkem

oháňka Jak známo, je vývar z hovězí oháňky ten úplně, nejvíc nejlepší. A já s tím každopádně souhlasím. Upravený následujícím postupem je ovšem povýšený do vyššího levellu a tradiční česká kuchyně se ukazuje v celé své kráse.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na dva litry polévky potřebujeme

– 1,5l vývaru

– 150g mrkev

– 150g celer

– 50g pórek

– 1ks stroužek česneku

– 2PL mouka hladká

– 1PL sádlo, nebo olej

– Hrst petrželky

– Sůl a pepř

 

 

>> Na tuku orestujeme kostičky zeleniny (nebo hrubě nastrouhanou), jemně posekaný česnek a zasypeme moukou. Umícháme jíšku a zalime chladným vývarem. Promícháme a dobře provaříme.

>> Ochutíme solí a pepřem a pět minut před dokončením přidáme pokrájený pórek. Úplně nakonec posekanou petrželku.

A to je všechno. Důležité je jen jedno – mouka potřebuje alespoň 20 minut pozvolného varu. Samozřelmě přidáme maso obrané z uvařené oháňky, nebo játrové či slezinové nočky.

Hustá polévka z oháňky s restovanou zeleninou a pórkem

Sdílejte...

Komentáře