IBILI ! Rohlíčky z listového těsta za 25 minut
Jak bylo posledně a tady mým úmyslem, tak jsem i splnil. IBILI a jejich kráječ, nebo chcete li, rádlo, jsem hned druhý den vyzkoušel na listovém těstě. Rohlíčky byly opět obzvláště vypečené a popravdě tak skvělé, že jsme celou tu nadílku ze čtyřset gramů původní suroviny do večera zlikvidovali bez dalšího dělení se s dalšími já a Jano. Spolubydlící. Takže velký dík portálu Vše na vaření.cz a jdeme na tu legračně snadnou přípravu. S těstem jsem se tentokrát každopádně nemordoval. Zásoba z mrazáku padla jako rychlá oběť.
Rohlíčky z listového těsta za 25 minut
– 400g listové těsto
– 100g šunkový salám
– 100g sýr Niva
– pasta Tom Yum
Jak a to
>> Ano, už zase ta pasta. Je prostě univerzální. Nicméně od začátku. Těsto které jsem použil je ve dvou kusech v balení. Na jen lehce pomoučeném válu připravíme válečkem dlouhý plát 2 milimetry silný a jen o malinko širší než kráječ – rádlo. S moukou v tomto případě šetříme. Vysvětlím téměř na konci.
>> Rádlem projedeme plát a trojúheníkové dílky jsou na světě za 5 vteřin. Ty první jsem pouze sypal strouhaným sýrem a rovnou stáčel. Z druhé poloviny jsem je pokladl kolečky salámu a ten potřel pastou Tom Yum. Neuvěřitelné jak skvěle pasuje i tady. Opět stočit rohlíčky.
>> Hotovo, poprášit slanou vodou a do trouby. 200°C / 14 minut, nebo podle barvy. Hotovo a jíst. Kdo by čekal na zchladnutí, když je to tak dobrý…
vyválené těsto a dílky na motání…
plníme sýrem…
plníme saláme a něčím pikantním…
rolujeme a skládáme na plech – všimněte si dvou označených…
vyskládáno a k pečení…
upečeno – a zase si povšimněte označených…
Ty označené kousky jsou zbytek těsta znovu prohnětený, vyválený a hlavně s další moukou. Takže asi jasno že? Jsou hutné, už ne parádně lístkové a jaksi o dost hořší už na pohled. Pochopili?
no a prostě krása…
nádhera…
No tak šup, jděte do toho. A pozor! Když je nenaplníte, ale namotáte na nějakou trubičku z níž pak opatrně sejmete na plech, jsou po upečení dokonalé k plnění například žloutkovým krémem.
MDMP





