Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

IBILI ! Rohlíčky z listového těsta za 25 minut

09-hotovo,nádheraJak bylo posledně a tady mým úmyslem, tak jsem i splnil. IBILI a jejich kráječ, nebo chcete li, rádlo, jsem hned druhý den vyzkoušel na listovém těstě. Rohlíčky byly opět obzvláště vypečené a popravdě tak skvělé, že jsme celou tu nadílku ze čtyřset gramů původní suroviny do večera zlikvidovali bez dalšího dělení se s dalšími já a Jano. Spolubydlící. Takže velký dík portálu Vše na vaření.cz a jdeme na tu legračně snadnou přípravu. S těstem jsem se tentokrát každopádně nemordoval. Zásoba z mrazáku padla jako rychlá oběť.

  

Rohlíčky z listového těsta za 25 minut

– 400g listové těsto

– 100g šunkový salám

– 100g sýr Niva

– pasta Tom Yum

 

Jak a to

>> Ano, už zase ta pasta. Je prostě univerzální. Nicméně od začátku. Těsto které jsem použil je ve dvou kusech v balení. Na jen lehce pomoučeném válu připravíme válečkem dlouhý plát 2 milimetry silný a jen o malinko širší než kráječ – rádlo. S moukou v tomto případě šetříme. Vysvětlím téměř na konci.

>> Rádlem projedeme plát a trojúheníkové dílky jsou na světě za 5 vteřin. Ty první jsem pouze sypal strouhaným sýrem a rovnou stáčel. Z druhé poloviny jsem je pokladl kolečky salámu a ten potřel pastou Tom Yum. Neuvěřitelné jak skvěle pasuje i tady. Opět stočit rohlíčky.

>> Hotovo, poprášit slanou vodou a do trouby. 200°C / 14 minut, nebo podle barvy. Hotovo a jíst. Kdo by čekal na zchladnutí, když je to tak dobrý…

 

vyválené těsto a dílky na motání…

01-těsto,příprava

 

plníme sýrem…

02-těsto,příprava

 

plníme saláme a něčím pikantním…

03-těsto,příprava

 

rolujeme a skládáme na plech – všimněte si dvou označených…

04-plech,k pečení

 

vyskládáno a k pečení…

05-plech,k pečení

 

upečeno – a zase si povšimněte označených…

06-plech,pečeno

 

Ty označené kousky jsou zbytek těsta znovu prohnětený, vyválený a hlavně s další moukou. Takže asi jasno že? Jsou hutné, už ne parádně lístkové a jaksi o dost hořší už na pohled. Pochopili?

 

no a prostě krása…

07-hotovo,nádhera

 

nádhera…

08-hotovo,nádhera

 

No tak šup, jděte do toho. A pozor! Když je nenaplníte, ale namotáte na nějakou trubičku z níž pak opatrně sejmete na plech, jsou po upečení dokonalé k plnění například žloutkovým krémem.

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
IBILI ! Rohlíčky z listového těsta za 25 minut
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

One Response to “IBILI ! Rohlíčky z listového těsta za 25 minut”

Komentáře