Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jak vykostit vepřové koleno

Pálivé ragů z vepřového kolínka s cizrnou a restovanou zeleninou_postcardNetuším proč mne to nenapadlo dříve. A je to tak snadné. Když jsem posledně připravoval Pálivé ragů, zůstala opět a jako vždy spousta fotek ležet ladem na disku. No a při jejich třídění mne napadlo toto. Tak se podívejte jak v několika málo krocích vykostit vepřové kolínko. Je to vlastně brnkačka a hlavně zábava. Když se podaří oddělit ty správně použitelné části od sebe.

 

 

 

Ale jo no, celé to začalo dík této hračičce – ovladači foťáku.

01

 

Ale teď už kolínko – krásné, kilo a půl vážící.

02

 

Kolínko se nechá vykostit opravdu snadno – řez započněte na straně nejbližší ke kosti. Tím pádem naříznete jen kůži (téměř jen) a pokračujete kolem kosti oddělujíc maso. Dole pak zůstane ta "dvojitá" kost a tu už jen tak ořežete, tedy správně okrájíte. Nedělejte z toho vědu. Zbytky masa mezi nimi vylepší vývar.

03

 

Hotovo – napravo dva krásné kousky masa, nalevo pak odspoda: tuk který do dušeniny nedám, ale na pečeni by zůstal, kůže a kost do vývaru, nebo na huspeninu.

04

 

Parádní a čisté masíčko vhodné na spoustu úprav. V tomto případě samožřejmě na chili jemuž svědčí chilli pasta v misce.

05

 

 

Tak to zkuste jako já. V několika málo krocích a opravdu snadno.

 

 

MDPM

Sdílejte...

3 komentáře to “Jak vykostit vepřové koleno”

Komentáře