Jak vykostit vepřové koleno
Netuším proč mne to nenapadlo dříve. A je to tak snadné. Když jsem posledně připravoval Pálivé ragů, zůstala opět a jako vždy spousta fotek ležet ladem na disku. No a při jejich třídění mne napadlo toto. Tak se podívejte jak v několika málo krocích vykostit vepřové kolínko. Je to vlastně brnkačka a hlavně zábava. Když se podaří oddělit ty správně použitelné části od sebe.
Ale jo no, celé to začalo dík této hračičce – ovladači foťáku.
Ale teď už kolínko – krásné, kilo a půl vážící.
Kolínko se nechá vykostit opravdu snadno – řez započněte na straně nejbližší ke kosti. Tím pádem naříznete jen kůži (téměř jen) a pokračujete kolem kosti oddělujíc maso. Dole pak zůstane ta "dvojitá" kost a tu už jen tak ořežete, tedy správně okrájíte. Nedělejte z toho vědu. Zbytky masa mezi nimi vylepší vývar.
Hotovo – napravo dva krásné kousky masa, nalevo pak odspoda: tuk který do dušeniny nedám, ale na pečeni by zůstal, kůže a kost do vývaru, nebo na huspeninu.
Parádní a čisté masíčko vhodné na spoustu úprav. V tomto případě samožřejmě na chili jemuž svědčí chilli pasta v misce.
Tak to zkuste jako já. V několika málo krocích a opravdu snadno.
MDPM
Tak tady si uvědomuju, jak je to staři břitke.
To jsem fakt mohla poznat, že tvá nová hračka je ovladač k foťáku, že.
Budiž mi omluvou můj věk. 🙂 🙂
Výmluvy milá pani, výmluvy 😛