Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jatýrka v sádle

kuřecí játra Začetl jsem se tady dolcevita.blog, tady kuchařská pohotovost i tady mlsná kočka a jala mne taková chuť veliká, že jsem bez okolků vrazil do mrazáku a přes dávnou zkušenost i doporučení v článcích vyrobil tuto lahůdku z jatýrek kuřecích, sádla vepřového a bůčku uzeného. Nakonec, po naplnění misek, jsem samozřejmě nezapoměl vytřít to játrovo cibulkové sádýlko z pánve kouskem čerstvého chleba. A protože to bylo v době oběda a já ještě ani nesnídal, usoudil jsem, že toto je ta dobrota na světě nejlepší.

 

 

Potřebujete na přípravu:

– 600g drůbežích jater

– 100g uzené slaniny (bůčku)

– 1ks střední cibule

– 200g vepřového sádla

– Sůl a pepř

 

Na slanině pokrájené na kostičky osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatava. Ne moc, ať není vysušená. Přidáme na kousky překrojená očištěná játra a restujeme tzv.na tuk. Tedy až se odpaří všechna voda. Solíme a pepříme.

Na chvíli odstavíme z plotny a bez utlačování dáme do připravené nádobky vrstvu. Přelijeme teplým sádle a další…

Pak už jen v lednici necháme ztuhnout a pochutnáme si. S čerstvým chlebem, mladou cibulkou a okurkou je to delikatesa neodolatelná.

játra v sádle

játra v sádle_postcard

Sdílejte...

One Response to “Jatýrka v sádle”

Komentáře