Jatýrka v sádle
Začetl jsem se tady dolcevita.blog, tady kuchařská pohotovost i tady mlsná kočka a jala mne taková chuť veliká, že jsem bez okolků vrazil do mrazáku a přes dávnou zkušenost i doporučení v článcích vyrobil tuto lahůdku z jatýrek kuřecích, sádla vepřového a bůčku uzeného. Nakonec, po naplnění misek, jsem samozřejmě nezapoměl vytřít to játrovo cibulkové sádýlko z pánve kouskem čerstvého chleba. A protože to bylo v době oběda a já ještě ani nesnídal, usoudil jsem, že toto je ta dobrota na světě nejlepší.
Potřebujete na přípravu:
– 600g drůbežích jater
– 100g uzené slaniny (bůčku)
– 1ks střední cibule
– 200g vepřového sádla
– Sůl a pepř
Na slanině pokrájené na kostičky osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatava. Ne moc, ať není vysušená. Přidáme na kousky překrojená očištěná játra a restujeme tzv.na tuk. Tedy až se odpaří všechna voda. Solíme a pepříme.
Na chvíli odstavíme z plotny a bez utlačování dáme do připravené nádobky vrstvu. Přelijeme teplým sádle a další…
Pak už jen v lednici necháme ztuhnout a pochutnáme si. S čerstvým chlebem, mladou cibulkou a okurkou je to delikatesa neodolatelná.