Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jehněčí kotletka a medvědí česnek na másle

Jehněčí kotletka s medvědím česnekem na másleDnes nejde prosím vůbec o to maso. Jak jsem nedávno tady psal, medvědí, nebo chcete li divoký česnek (mně se ten druhý název líbí více) je opravdu úžasná bylinka plná síly a chuti. Takže ještě jednou opakování:

„Léčivá rostlina česnek medvědí je jednou z nejznámějších rostlin lidového lékařství a má mnoho způsobů využití. Sbírají se listy, nať i cibule. Jeho účinky jsou však menší než u česneku setého (liší se obsahovými látkami). Jako všechny ostatní druhy rodu Allium obsahuje i čenek medvědí silice se sirnými sloučeninami. Účinné látky působí v mnoha směrech. Droga z česneku se může použít při nachlazení, při onemocnění horních cest dýchacích, má baktericidní účinky. Působí rovněž fungicidně, ničí mykózy a plísně. Snižuje také krevní tlak a působí proti kornatění cév. Používá se jako prostředek ničící střevní baktérie, dále také proti nadýmání, proti střevním parazitům.“

 

Dnes úprava která musí nadchnout každého. Jednoduchostí a výslednou chutí. To jehněčí je jen maso. Tak nějak do kombinace.

 

Takže jak

 

>> Kotletku jsem jen posypal citronovým pepřem a nechal na olivovém oleji velmi pomalu deset minut z každé strany opékat na steakové pánvi. Nic víc.

 

Prosím pěkně! Než se gurmáni začnou děsit, je to prd kotletka. Kousek z mrazáku a produkce Iceland. Nic moc, to mi věřte. Proto ta brutal úprava.

 

>> Česnekové listy jsem překrojil na třetiny. Na oříšku másla míchal na středním plameni asi minutu. Sůl a pepř. Poté odstavil a pod poklicí nechal další minutku odpočinout.

 

Všimli jste si? je to stejná úprava jako u mladého špenátu. Jen ten česnek není potřaba. Dokonalé!

 

A to je celé pěkně prosím. Kroketky stejně jako šťávu jsem vyndal z mrazáku a oběd za 20 minut je na stole. Kdyby to byl kuřecí steaček z prsíčka, ušetříte dalších 10 minutek času. Hurá 🙂

medvědí česnek

 

Masíčko vypadá hezky, kvalita spíše pod průměr 🙁

Jehněčí kotletka

 

Hotovo a dobré chutnání, a málem bych zapomněl – ten bílý flek na mase je česnekové máslo

Jehněčí kotletka s medvědím česnekem na másle01

 

 

Tak co? Nezkusíte to? Vřele doporučuji. Lepší než mladé kopřivy…

 

 

MDMP

Sdílejte...

Komentáře