Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jehněčí kotletky se zeleninovým konfitem

lambchops Opět jehněčí maso. Je až legrační, jak často slýchám ty výrazy typu fuj, to smrdí, to nejím. Jehněčí kotletku všude ve světě považují labužníci za delikatesu. Pokud má někdo pocit, že mu vadí příliš výrazná chuť masa, vězte, že právě níže uvedená marináda ji dokáže zjemnit a celý výraz pokrmu posune do jiné dimenze, než je obvyklé skopové na česneku. Důležitá také je správná příprava. Nelítostně pryč s tukem a šlachami.

 

 

1 porce

– Jehněčí kotletky (3 kusy na porci)

– 2PL cibule na plátky

– 2PL pórku na kolečka (nudličky)

– 2PL kapie na nudličky

– 2ks stroužek česneku

– 2PL olivový olej

– 1PL citronová šťáva

– 2PL červené víno

– 2PL vývar

– 1čl cukr

– Sůl, pepř, koření nebo bylinky, chilli omáčka

 

Marináda:

Lžíce oleje smíchaná se lžící citronové šťávy, utřeným stroužkem česneku a kořením či bylinkami dle chuti. Já tentokráte použil citronový pepř s mořskou solí. Skvělá je například máta, nebo rozmarýn.

 

Black Boy Sitronpepper

 

rozmarýn

 

Potřené marinádou necháme maso odpočinou asi hodinu.

 

Zelenina:

Na půl lžíci oleje lehce orestujme na hrubší nudle (julienne) pokrájenou zeleninu s plátky česneku. Ochutíme špetkou soli, mletého pepře a několika kapkami chilli omáčky. Přidáme lžičku cukru a promícháme. Zastříkneme červeným vínem i vývarem a pod pokličkou na minimálním plameni dusíme (konfitujeme) dokud tekutina nezmizí. 20-30 minut.

 

Maso:

10 minut před dokončením si na pánvi opečeme kotletky. 2 minuty z každé strany a necháme dojít s hoblinkou másla na každém kousku v trobě předehřáté na 180°C 6 minut.

Také můžeme připravit vcelku – 12 minut v troubě na 210°C a nechat odpočinou 7 minut v teple. Až poté naporcovat.

Podáváme s čerstvou bagetkou.

Jak vidno na obrázku, s čištěním jsem až tolik nepáral. Chyba! Každá šlacha byla poznat.

Jehněčí kotletky se zeleninovým konfitem

 

Odkaz: Jehněčí kotletky s bylinkovou krustou (čištění a příprava masa) – skvělá finta

Sdílejte...

Komentáře