Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jehněčí lýtko v hořčičné marinádě

jehněčí koleno04 Venku se lehce ochladilo, tak proč si nepřipravoit pikantní pečeni.

Na farmářských trzích je spousta lístkového špenátu a mangoldu a to je k jehněčí pečeni to pravé.

No a já se prošel kolem Halal obchodu a to by bylo, abych si nepřinesl domů krásný kousek jehněčího.

 

 

Tak do toho – potřebujeme

– 1ks jehněčí kolínko z kýty

– 75g cibule (střední velikost)

– 75g mrkev

– 75g celer

– 30-50g prorostlé uzené slaniny

– 1,5dl bílého vína (Rizling Vlašský)

– Sůl, pepř, celý pepř, nové koření, bobkový list, rozmarýn

 

Na marinádu

– 1/2dl olivového oleje

– 1-2PL Dijonské hořčice

– 1-2PL petrželkového pesta

 

>> Maso, očištěné, omyté a osušené dobře solíme a pepříme. Potřeme marinádou.

>> Tu si připravíme tak, že v moždíři utřeme lístky čerstvé petrželky a pažitku se solí a česnekem, přidáme olej (dle chuti, já raději slunečnicový). Část můžeme zalitou olejem nechat i 14 dnů v lednici. Ostatní smícháme s Dijonskou hořčicí.

>> Natřené maso položíme do pekáče na vrstvu pokrájené zeleniny, přidáme slaninu, koření a bylinky. Necháme v lednici 2 hodiny odpočinout.

01_postcard

 

>> Pečeme pomalu podlité vínem a vývarem v troubě rozpálené na 160-170°C (to platí obecně, já popravdě při 180°C).

02_postcard

 

>> Podáváme například s brambory a mangoldem na cibulce a česneku se smetanou, nebo jen s bramborovou kaší a skvělou šťávou zpod masa.

koleno,mangold,brambor03

 

mangold

Sdílejte...

Komentáře