Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jehněčí ragů

Jehněčí kýta03 Je tady jaro a to bývá starým obyčejem v zemích českých připravovat jídla z jehněčího masa. Koupil jsem pěknou dvoukilovou kýtu a rozdělil ji na tři části. Kolínko v celku i s kostí půjde do pekáče, ořech na ragů a zbytek pomlít na kebab.

Ragů jsem připravil se lžičkou kari pasty Mae Ploy, takže nakonec nebylo zapotřebí moc dochucovat.

 

 

2 porce

– 1/2kg jehněčí kýta

– 1ks velká cibule

– 50g tučnější uzený bůček

– 30g máslo

– 1PL mouka hladká

– 1čl kari pasta červená /Mae Ploy/

– 1PL rajčatové pyré

– 1PL paprika sladká

– 2ks stroužek česneku

– sůl, pepř, majoránka

 

Postup jako u guláše. Bůček na hrubší kousky pokrájený opečeme a odložíme. K tuku přidáme kousek másla a na něm orestujeme cibuli do zlatava. Přidáme kostky masa, sůl a pepř. Ze všech stran opečené poprášíme lžicí mouky, promícháme, přidáme lžíci pyré, papriku, pastu a nadrobno posekaný stroužek česneku (deci červeného vína by taky slušela). Po chvíli zalijeme horkým vývarem, nebo vodou a pod poklicí pomalu dusíme doměka.

Hotové dochutíme trochou majoránky, utřeným česnekem a přidáme zpátky opečený bůček. Já měl chuť na houskový knedlík, takže jsem omáčky udělal trochu více a zahustil ještě jednou lžicí mouky.

Jehněčí ragů03

 

[fb_like]

Sdílejte...

Komentáře