Jehněčí ragů
Je tady jaro a to bývá starým obyčejem v zemích českých připravovat jídla z jehněčího masa. Koupil jsem pěknou dvoukilovou kýtu a rozdělil ji na tři části. Kolínko v celku i s kostí půjde do pekáče, ořech na ragů a zbytek pomlít na kebab.
Ragů jsem připravil se lžičkou kari pasty Mae Ploy, takže nakonec nebylo zapotřebí moc dochucovat.
2 porce
– 1/2kg jehněčí kýta
– 1ks velká cibule
– 50g tučnější uzený bůček
– 30g máslo
– 1PL mouka hladká
– 1čl kari pasta červená /Mae Ploy/
– 1PL rajčatové pyré
– 1PL paprika sladká
– 2ks stroužek česneku
– sůl, pepř, majoránka
Postup jako u guláše. Bůček na hrubší kousky pokrájený opečeme a odložíme. K tuku přidáme kousek másla a na něm orestujeme cibuli do zlatava. Přidáme kostky masa, sůl a pepř. Ze všech stran opečené poprášíme lžicí mouky, promícháme, přidáme lžíci pyré, papriku, pastu a nadrobno posekaný stroužek česneku (deci červeného vína by taky slušela). Po chvíli zalijeme horkým vývarem, nebo vodou a pod poklicí pomalu dusíme doměka.
Hotové dochutíme trochou majoránky, utřeným česnekem a přidáme zpátky opečený bůček. Já měl chuť na houskový knedlík, takže jsem omáčky udělal trochu více a zahustil ještě jednou lžicí mouky.
[fb_like]