Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Jižanské smažené kuře a letní bramborový salát

jižanské smažené kuře a letní bramborový salátVelice jednoduchý recept na smažené kuřecí kousky podle návodu Zdeňka Pohlreicha. Já jsem spokojený s tradiční českou úpravou: sůl a sušený česnek plus trojobal. Jižanské smažené kuře je jiné a překvapilo mne jak chutné obzvláště po vychladnutí. Lepší než právě usmažené. Stejně tak překvapí i pobaví supersnadný bramborový salát z pouze tří surovin plus dochucovadla. Tak dejme se do toho…

 

 

Na jižanské smažené kuře potřebujeme

– 2ks kuřecí stehno
– olej na smažení

 

>> Stehna si vykostíme a překrojíme na asi 4 díly kus. Ty naložíme do marinády.

 

Marináda

– kefír
– česnek
– hořčice dijonská
– chilli omáčka
– paprika mletá
– sůl
– pepř

 

>> Vše smícháme přičemž na dvě porce začneme 4.PL kefíru a 1.ks stroužek česneku. Ostatní spíše dle chuti. Maso v tom utopíme a necháme několik hodin odpočívat v lednici.

 

Na obalení

– 10PL PH mouka
– 2PL paprika
– 1čl sůl
– 1čl pepř

 

>> Tuto směs si přapravuji předem na kde co a mám vždy odloženou v krabici na obalování společně s čistou moukou a strouhankou ve spížce. nějaké sypání ze sáčků do talířů u mne nečekejte.

>> Maso vyjmeme z marinády a trochu otřeme necháme chvíli v pokojové teplotě a pak obalíme a velmi rychle usmažíme. Tak asi 4-6 minut podle velikosti aby zůstalo hodně šťavnaté. Odložíme na vrstvu ubrosků které odsají tuk.

 

Salát

– 200g brambory
– 50g okurka salátová
– 1PL jogurt
– 1čl kopr
– sůl a pepř

 

>> Ve slupce uvařené brambory prochladlé oloupeme, nakrájíme kostičky a smícháme s jogurtem, na julienne krouhanou okurkou a koprem. Přiměřeně vlastní chuti solíme a pepříme.

 

No a to je vážně všecko. Absolutní pohoda a jak jsem psal, na druhý den do práce ve spíše pokojové teplotě fakt super.

 

kuřecí stehno si vykostěte chcete li, s kostí to jde ale taky, jen budete déle smažit…

vykostěné stehno01

 

utopte kousky v marinádě a nechejte alespoň 3 hodiny v lednici odpočívat…

kefírová marináda

 

obalte otřené od marinády ve směsi koření s moukou…

obalovací směs

 

smažené kousky jsou li dobře připravené vypadají stále jako ohromně pouštějící tuk, na to pozor, jsou prostě šťavnaté a tak z nich pořád něco teče, respektive prosakuje…

jižanské smažené kuře a letní bramborový salát01

 

Přeberte si to sami. Každopádně tuhletu letní rychlovku nahrazující grilování si snadno oblíbíte. Za návod děkuji Zdeňkovi a pořadu Rozpal to, šéfe!

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Jižanské smažené kuře a letní bramborový salát
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

3 Responses to “Jižanské smažené kuře a letní bramborový salát”

Komentáře