Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kachní prsíčka Sous Vide a z toho Curry Korma

kachna kari13Pravověrní poctivci pokoušející se vařit stejně jako domorodec v Indii, mne proklejou. Ale co, no. No nic, no. Já si prostě tu práci zjednoduším. Prostě jen proto, že příprava curry pasty z hromady koření a přísad mne nejen nebaví, ale výsledek dost nesnáším. Ono totiž to koření, sebelépe mleté, ve výsledku a v té pastě, připomíná mi v ústech písek. Křoupe to a je mně to odporné. Takže nic. Ani prd. A hotovou pastu z flašky. Nebo pytliku. K mání jsou jich stovky a anglická firma Pataks je jednoznačnou zárukou kvality. Tady máte výsledek…

 

kachna kari03

 

Kachní prsíčka Sous Vide a z toho Curry Korma

Popravdě, nejsem si vůbec jistý jestli Korma je to jídlo, nebo jen druh pasty podle chuti a obsahu ingrediencí. A nebo, jak si vzpomínám, jde jen o způsob přípravy. Totiž dušení masa. To pak ale je následující jídlo trochu mimo. Každopádně mně na přípravu kari postačí v základu tři věci:

 

1/ Hotová pasta, většinou prostě ta, kterou právě najdu doma.

2/ Smažená cibule. Ta je běžně základem dobré pasty, takže k té hotové ještě přidám.

3/ Římský kmín. Sejně jako kurkuma dává primární barvu, kmín chuť.

 

Postup je pro začátečníky

– Na tuku, ideálně přepuštěném másle, zpěníme v hmoždíři drcený římský kmín a přidáme pastu podle chuti a potřeby. Poklidně restujeme asi 5 minut.

– Zalijeme vývarem a přidáme smaženou cibulku. Doplníme brambory a mrkví. Pod poklicí dusíme 10 minut na mírném plameni. Indukce stupeň 4-5.

– Přidáme klínky cibule a pod poklicí dalších 5 minut. Já v tuto chvíli přidávám ještě pořádnou hrst rýže. Z lednice, co zbyla od posledně.

– Odstavíme a dochutíme. Posekanou papričkou a česnekem. Smetanou či kokosovým mlékem. Po minutce, až se sníží teplota, přidáme v Sous Vide připravené maso.

 

kachna kari12

 

Hotovo, perfektní. Podáváme se spoustou zeleně a opět doporučuji suprovní fenykl. Klidně na konci přípravy do jídla a při servisu na něj. To poslední ale: jemně jej nakrájíme, solíme, pokapeme citrónem a oliváčem. Předem, ještě než začneme vařit. Marinovaný je ještě lepší.

 

Takže brnkačka. MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře