Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kachnička s kmínem a zelíčko s medem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Tak tohle není nic extra že jo. Kachna. Ale mně jde o to zelí. Mladé. Hlávkové. Je to děsně snadné a moc dobré. Fakt je, že já si takhle připravím kastrol a pak to jím ke všemu. Klidně to narvu do sendviče, do polévky, k jitrnici, steaku, smažáku. No ale samo že nejlepší je to právě s tou kachnou, respektive výpekem z ní a fajnovými bramborovými nočky. Vůbec, nočky v omáčce poslední dobou miluju. No a k tomu křupavé zelí…

 

 

Kachní čtvrtky

Pořádně solíme, a kmínujeme. Já zásadně drceným kmínem. Páč jak kousnu do toho celého, mám po obědě. Tohle je pro mne hnusné. Necháme to alespoň hodinu odpočívat a pečeme pod poklicí při 170°C / 90 minut. Pak ještě 15-20 na 200 do barvy.

 

OLY1001004-01

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Zelí hlávkové

Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme lžíci, nebo lžičku medu. To podle toho, kolik bude zelí. Mě vychází lžička na 100 gramů cibule a 300 gramů zelí. Všechno zpěníme a nasypeme na to krouhané zelí plus 50-100 gramů mrkve a špetičku kmínu, soli. Promícháme, zalijeme vroucí vodou, nebo kuřecím vývarem. Těsně na povrch, aby bylo vidět hladinku. Napůl zakryté podusíme 20 minut. Nakonec odkryjeme zredukujeme tekutinu a ochutíme asi dvěma lžícemi octa. Ten si zvolte sami. Pro mne primárně klasický, nebo jablečný.

 

zelí koláž

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře