Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Karbanátky se sýrem a šťouchané brambory s karamelizovanou cibulkou

Karbanátky se sýrem a šťouchané brambory s karamelizovanou cibulkou01Tak abych to protentokrát téměř dokončil. Karbanátky v mé kuchyni potřetí v poslední době, tentokráte sýrové, neobalované a s lehce netradičními šťouchačkami. Stejná směs jako posledně a ze zbytku ještě dodám pravděpodobně čevapčiči nebo pleskavicu. To podle momentální chuti. Každopádně v těch několika článcích jasný přehled nejjednodušší přípravy mletého masa, jehož možnosti i chutě ve výsledku jsou takřka nekonečné.

 

 

 

Pro připomenutí a stejně jako minule

– 450g maso 1:1
– 100g sýr
– 50g cibule
– 1ks vejce
– 1dl mléko
– 1PL oliváč
– 2PL strouhanka
– sůl, pepř, majoránka, česnek

 

Příprava nebo úprava

>> Do masa navíc přimícháme strouhaný sýr dle chuti (v základu asi gouda nebo cheddar, případně tučnější eidam) a posekanou chilli papričku. Vše promícháme, opět necháme odpočinout pokud jsme nepoužili druhou polovinu od posledně jako já a…

>> …já vytvaroval burger v silikonovém kroužku – tvořítku od Tescomy a obalil v čerstvé strouhance z dva dny starého toustového chleba. A to celé, pozor ! opékal v právě připraveném kachním sádlíčku. Mňam!

 

Proč právě v tom? To bude už brzy jasné. Náhoda…

 

>> Každopádně, podávaný se šťouchačkami vychucenými karamelizovanou cibulkou to bylo zase něco jiného. A jak na ně? To už tady zase znovu popisovat nemusím. Viďte že ne 🙂

 

Karamelizovaná cibulka

– Oříšek másla
– Lžička oleje
– Lžička cukru nebo medu
– Půl deci červeného vína
– Půl deci vývaru

>> Příprava je snadná převelice. Na oleji s máslem prohřejeme ale nerestujeme zprudka cibuli nakrájenou na kolečka – červenou, bílou, podle chuti a možností. Přidáme raději med než jen cukr a po chvíli zalijeme vínem a pak i vývarem. Na minimálním plamínku necháme vše pomalu vařit až se tekutina vstřebá a zůstane poměrně soudržná cibulová hmota ve které ale stále vidíme jednotlivé kousky cibule. Bude stále lehce křupat. A nebudeme si nic namlouvat. Absolutně dokonalá by byla cibulová zavařenina kterou já ještě nevyzkoušel připravit.

 

a hotovo – snadné, chutné a dík cibulce dost zajímavé…

Karbanátky se sýrem a šťouchané brambory s karamelizovanou cibulkou

 

Vyzkoušejte chcete li. A nebo ne. Vaše volba. Každopádně máte li pocit že se opakuju, je to jen o tomto: v poslední době chci opakovat kdejakou blbinu pro kohokoliv a hlavně ty kteří se sem podívají poprvé. Jasně a jednoduše. Všimnul jsem si ale neskutečně kolísavé návštěvnosti která ve včerejším součtu klesla na číslo rok staré. Nuže dobrá. Chcete to jinak? Nověji? Máte toho dost? Nebo chybí novinky a překvapení? Napište si…

 

MDMP

Sdílejte...

5 Responses to “Karbanátky se sýrem a šťouchané brambory s karamelizovanou cibulkou”

  • Astheart says:

    Já myslím, že s tím poklesem návštěvnosti to nebude tak horké. 🙂 Blog je moc fajn! Asi jen zrovna lidi mají něco jiného na práci; je krásné počasí.
    Zdravím z Karviné.

    N.

  • martas38 says:

    Blog je perfektní a pro mě obrovským zdrojem inspirace. Navštěvuju ho denně 🙂
    Jen tak dál!!!

    Martin

  • Hannah12 says:

    Já myslím, že s návštěvností si vrásky dělat nemusíš. Je to s ní jako na houpačce, jednou je vysoká a pak to padá dolů.
    Hlavně nic na blogu neměň, je skvělý právě takový jaký je. Jednoduchá jídla, snadná příprava a postup je popsán tak, že by podle něj uvařilo i malé děcko. A to je dobře.
    Já osobně šílím ze složitě popsaných postupů, u kterých ve finále zjistím, že jídlo až tak za moc nestojí a hlavně se dá připravit podstatně jednodušeji.
    Chodím sem denně pro inspiraci.
    Takže asi tak, Náčelníku.

  • Zdenka says:

    Mně se blog taky moc líbí, jsou dny, kdy jsem tu několikrát, hledám, ověřuju, konfrontuju, vařím. A že minulé dny poklesla návštěvnost? Byla jsem v Barceloně, a tam jsem měla jiné starosti, haha. Také doporučuju nic neměnit, je to dobré tak jak to je.

  • Moje Dobroty says:

    Všem dík za podporu a každopádně nehodlám končit.
    To jen tak někdy…
    Ono když ze 6500 to postupně šlo 4500, tak jsem to prostě bral jako fakt. Jenže těch dalších 1000 během minulého týdne mne zamrzelo. No ale jedem dál. Právě jdu sesmolit nějaké další kecičky 🙂

Komentáře