Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa

Kari z líček a jehněčího

Red_Curry_Paste Měl jsem v lednici kousek líček od posledně, neb jsem si odložil na další úpravu a také jehněčí krk. Náhodou jsem u číňanů v prodejně kousek od svého bydliště objevil curry pastu, kterou ještě neznám. A protože byla cena velmi příznivá (55,- Kč), vyzkoušel jsem následující…

 

Mae Ploy Red Curry Paste

 

Na tři porce

– 200g hovězích líček

– 200g masa z jehněčího krku

– 1ks střední cibule

– 1ks stroužek česneku

– 1PL pasty Mae Ploy

– 300ml hovězího vývaru

– 1PL mouky hladké

– 1dl kokosové mléko

– 8-10ks žampionů, nebo sušené Jidášovo ucho

– Hrst natě koriandru

– Sůl a pepř

Jak na to

Jako každá curry pasta. Na olivovém oleji jsem zpěnil cibuli na plátky pokrájenou a taky stroužek česneku nadrobno posekaný. Přidal pastu (jen asi kousek velikosti vlašského ořechu) a rozmíchal v tuku s cibulí a česnekem.

Po třech minutách maso na kostky, solené a pepřené, v mouce obalené a restovat pomalu asi 5 minut. Zalít horkým vývarem a pod poklicí dusit doměkka na nejmenším plameni.

Po asi dvou hodinách jsem přidal deci kokosového mléka, na silnější plátky pokrájené žampiony (jidášovo ucho by tomuto pokrmu také velmi slušelo) a nechal pod poklicí ještě deset minut. Vmíchal hrst koriandru a po chvíli odležení (jen než se udělá rýže) s touto podával. Velice pikantní. Jakékoliv další dochucení naprosto odpadá.

Rady

– Pasta Mae Ploy červená je neskutečně pálivá. Opravdu opatrně s množstvím. Je ale také velmi jemná ve své konzistenci. Na rozdíl od například Patak’s Vindaloo v ní není cítit hrubé kousky koření, což já velmi oceňuji.

– Kokosové mléko je u nás velmi snadno dostupné, ovšem pouze v minimálně 350ml konzervách. Já si jednu rozleju do tří plastových krabiček a dám zamrazit. Na toto karí mi stačila právě ta jedna třetina.

– Tentokrát jsem zapoměl. Tomuto jídlu by seděla i lžíce či dvě rybí omáčky, na kterou jsem si vzpoměl až ke konci a to není ono. Pěkně do základu na právě restované maso přidat!

 

Kari z líček a jehněčího

 

PS: mám ještě připravenou od stejného výrobce žlutou pastu “Yellow Curry”. Už ji vidím na kuřecím, či krůtím masíčku Veselý obličej

 

[fb_like]

Sdílejte...

One Response to “Kari z líček a jehněčího”

Komentáře