Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Když se mi nechce vařit

když se nechce_postcardVěřte tomu, občas se mi nechce ani jen málo. Protože ale bez čerstvě připraveného jídla jaksi neumím existovat a občas rád dělám radost jiným, musím se nějak té situaci přizpůsobit. Nejlépe jednoduchou přípravou něčeho domácího a případně ještě jednodušší z polotovarů a základů. Bohužel stále platí, že tady je riziko hnusu na talíři až příliš vysoké. Posuďte sami.

 

 

Buřtíková pomazánka

>> Není nic snazšího. 200 gramů oloupaných buřtů semeleme na nejjemnější šajbě s pórkem a vychutíme. Pepřem, solí (to spíše sporadicky), po lžíci másla, majonézy, hořčice (dýňové), kečupu, česnekem, feferonkou a zjemníme lžicí nebo spíše dvěmi horkého mléka. To pro lepší konzistenci. Celé to vyšleháme metličkou na tyčovém mixéru do hladka.

 

večeře a následná snídaně hotová během chvilky, já si odložil do práce…

buřtíková pomazánka

 

Majonéza s dýňovou hořčicí

>> Moje mléčná majonéza je už předpokládám dostatečně známa. Po nedávné přípravě dýňové hořčice jsem si zjistil, že tato je úžasná na kde co. Ovšem k vychucení majonézy tedy opravdu skvělá. No a ta poté je použitelná sama o sobě, nebo do pomazánky výše.

 

a dělá krásnou barvu…

majonéza s dýňovou hořčicí

 

Quiche Iceland

>> Tak toto prosím berte jako antireklamu. Jelikož jsem Mše slíbil po příjezdu z dovolené přinést do práce kytičky a dobrůtu, mazal jsem do Icelandu pro skvělý karamelový cheesecake. Jak nejsem na sladké, tak tento miluji. No a s tím jsem koupil na zkoušku quiche. Stálo to pár kaček a podle toho i chutnalo.

>> Výrobek z Irské produkce, čtyři mističky připravené do trouby, v nich tukové těsto z nejlevnějších surovin s jaksi nulovou chutí a náplň z vajec, cibule a smetany, která mi konzostencí připomínala dokonale rozvařenou rýžovou kaši. Shodli jsme se se spolubydlícím, že toto už tedy ne. Já snědl polovinu jednoho, on také a další dva kusy putovaly z mrazáku do smetí. Fuj.

 

toto prosím nemá s parádním francouzským quiche nic společného…

Quiche Iceland

 

Rohlíčky z listového těsta se sýrem a salámem

>> Dnes ráno jsem zaspal. V lednici listové těsto z mrazáku zakoupené v akci za směšných 11,- Kč / 400g v Intersparu. A v plánu upéci rychlé rohlíčky se salámem a sýrem, poté odjezd za Miškou do práce. Vstával jsem v 7:50. V 8:50 už fotil výsledek.

>> Stačilo zapnout troubu na 190°C, vyválet oba kousky těsta z balíčku než se rozpálí, rozdělit rádýlkem obdélníky každý na 6 dílů, poklást plátky sýra a česnekového salámu typu gothaj, srolovat od špičky ke špičce do tvaru rohlíku.

>> Před vložením do trouby stejně jako chleba popráším vodou z rozprašovače, posypu středně hrubou solí a po vyjmutí opět už jen tu vodou.

 

šup s tím do trouby na pečícím papíru a než jsem se osprchoval a oholil bylo pečeno, snadné a skvělé, ve srovnání s tou hrůzou z mrazáku výše přímo dokonalé…

rohlíčky z listového těsta se sýrem a salámem

 

Boršč Leis

>> Ještě při tom válení těsta jsem nechal ohřát litr a půl hovězího vývaru. Do něj, vroucího přidal 250 gramů brambor na kostičky a po deseti minutách dvě lžíce jíšky z lednice. Po chvíli sklenici hotového základu na boršč který už znáte odtud, konkrétně ten s kysaným zelíčkem. Je asi nejlepší. No a pak jen mírný plamen a ta zmíněná sprcha.

 

nakonec jen smetana, maso co mi zůstalo od poslední koprovky a nalít do sklenic ať je do práce na víkend…

boršč leis

 

Cheesecake Iceland

>> Naporcovat toto už bylo jen otázkou několika minut. Zabalit do krabiček, do tašky společně s orchidejkou pro Míšu, dvěma rohlíky na zkoušku a už jsem si to pekl na zastávku. No, pekl. Koleno mne bolí jako blázen, takže spíše jen tak směšně, kulhavě.

 

cheesecake Iceland, strašně dobrý a jak nejím tyhle věci, tomuto fakt neodolám…

Cheesecake Iceland

 

Hmm, to je ale keců o dvou dnech volna bez vaření. Viďte 😀

 

MDMP

Sdílejte...

Komentáře