Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Konfitovaná kachní křídla

Konfitovaná kachní křídla02 Jak už jsem se několikrát zmínil, zajdu občas do obchůdku s čerstvými chlazenými rybami a drůbeží ve Strašnicích. Tady mají v nabídce mimo jiné kachní hřbety s křídly za 15,- Kč/ks. 4 kusy stačí na přípravu parádní paštiky a křidélka si obereme k obědu pro dva. Tedy ne že bych si nemohl koupit celou kachnu, ale když chci jen kousek…

 

 

 

Konfitování není nic jiného, než pomalé pečení při maximálně 120°C utopené v sádle. Máme li k dispozici kachní, jen ho ještě vylepšíme a slijeme k dalšímu použití. Pokud vepřové, vylepšíme ho dvojnásob, ovšem masu nedá tu jemnost v chuti. Hotové necháme chladnout v troubě. Já si pak odložím křídla a pod grilem rychle upeču dokřupava, no a to ostatní oberu do posledního kousku k přípravě paštiky. V tom případě přidám tak po hodině pečení do pekáče kousky očištěných, opláchnutých a osušených jater. Nasáklá tím tukem jsou do paštiky mnohem lepší, než jen opečená na pánvi. K tomu všemu přidám ještě snítku rozmarýnu a nekolik stroužků česneku.

Vaření s náklady nula nula prd…chuťový zážitek sto plus…a samozřejmě krásná práce s masíčkem.

Ta teplota je samozřejmě špatně. Správně jen asi 80°/6-12 hodin. To je dobré hlavně pro sušší prsíčka, která dokonale nasají tuk. Ovšem těm osmi křídlům je to celkem jedno a taky zbytečné energie.

Na fotce to moc nevypadá, ale na těch čtyřech křídlech je masa více než dost.

Konfitovaná kachní křídla03

Sdílejte...

2 Responses to “Konfitovaná kachní křídla”

Komentáře