Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Koprovka to je tradice v české kuchyni

koprovka_200x_net

Kdykoliv připravuji hovězí polévku, nezapomenu si v ní uvařit kousek masa k omáčce, rajské či koprové. A nebo jen na dogrilování. Samozřejmě ke koprovce i rajské je nejlepší loupaná plec. Na to dogrilování spíše žebro. Koprová omáčka je pak jednoduchost sama.

  

 

 

Na 1,5 litru (4-5 porcí)

– 0,8l vývaru

– 0,5l smetany

– 5-7PL hladké mouky

– 1PL másla

– 3PL kopru

– Sůl, pepř, cukr a ocet

Vývar přivedu k varu a přidám smetanu. Ochutím lžicí cukru, solí a pepřem. Zahustím moukou rozmíchanou ve studené vodě a provařím. Přepasíruju a ještě chvíli prohřeju. Přidám kopr a máslo. Nakonec po odstavení z plotny dochutím dvěma lžícemi octa.

koprovka

Sdílejte...

One Response to “Koprovka to je tradice v české kuchyni”

Komentáře