Kotletky vepřové natřikrát upravené
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Kotlety také skoro vůbec nekupujeme. Přesně ze stejného důvodu – jsou příliš suché. Jediné jídlo, kde je používám, jsou kotlety na šlehačce. Určitě znáš – na pekáč vrstvíš cibuli (na kolečka), kotlety (sůl, pepř) a brambory na plátky; pečeš a zhruba na poslední půl hodinu (?) zaliješ smetanou ke šlehání. Tohle jídlo milujeme, ačkoli i v tomto případě se kotlety vysuší. Vlastně jsou na tom ale nejlepší ty pečené brambory s cibulí dokonale promáčené šlehačkou. Nesmí to být tekuté, žádná voda z brambor nebo masa. Musí to být takové blátíčko 😀 Nevím, jak jinak to napsat.
A k bodu dva – komentář od paní jsem četla už včera přímo u příslušného článku a musím jí dát za pravdu. Chyb míváš požehnaně. Občas mívám problém pochopit větu, protože moc neodděluješ věty hlavní a vedlejší čárkami. Nikdy jsem to ale neřešila, protože k tobě chodím pro recepty a ne na pravopisný dýchánek. V internetových diskusích a hodně i v oficiálních webech bývá chyb, které mi rvou oči z důlků, mnohem více a horších.
Tak se tolik nečerti, když tě někdo napomene 😉 Já ti dala hlas i přes tvé hrubky 🙂
Hmm, dík za připomenutí. Udělám tak vykostěná kuřecí stehna.
A k bodu dva – děsně mně štvete 😛 Přecházím pouze na obrázky a na lupu prdím.
Kotlety, pokud už se mi vyskytnou v kuchyni dělám jedině a pouze tak, jako Petra a do smetany ještě přidávám nastrouhaný sýr, takže „blátíčko“ je zaručeno. 🙂
Ad chyby. Vzhledem k tomu, že taky píšu a zároveň dělám korektora, tak ty chyby vidím taky (a je jich docela dost). Ale stejně jako Petra sem nechodím na sraz vysloužilých učitelek češtiny, ale pro inspiraci na vaření. A když opravuji články některých kolegů, tak si říkám, že jsou českou gramatikou opravdu nedotčeni, což se o tobě říct nedá. Takže na tvém místě bych se netrápila ani komentářem paní Lamky ani nějakou Lupou. Ostatně můj hlas máš, že jo. 🙂
Jak říkám, obrázky. Bude z toho komix…
Náčelníku, neblbni. Já ti klidně budu dělat korektury, pokud budeš chtít.
Nejde o život přece 😀
Ale dyk jo. Mám teď jiné věci na starosti…
Taky jsem kotletky nemusela, když jsem znala jen takové „hubené“, jaké jsou na obrázku. Ale pak jsem měla dva krásně prorostlé exempláře z TRMS a následně z brněnské Mikrofarmy, a od té doby tento kus masa vyhledávám.
Tak tohle chápu. Z TRMS stejně jako Naše maso jsou přeštíci prostě dokonalí. Já ale do budoucna vyzkouším stařené bůčky jako rychle pečené steaky. Vietnamský styl: rybí omáčka, česnek, citrónová šťáva.
Kotletu taky nemusím ale v mléce a v šalvěji je výborná a šťavnatá
http://www.toprecepty.cz/recept/34241-krkovicka-veprova-v-mlece-a-salveji-pecena/
Ale to vypadá zajímavě. Musím vyzkoušet. Navíc Cuketka je záruka kvality. Dík…