Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Králík na hořčici

králík01 Králíčka mám rád, dlouho jsem ho nejedl a když jsem nedávno na facebooku zahlédl jednu chuť vzbuzující fotečku, došlo mi, že v mrazáku se skrývají dvě velká stehna. Tak šup s nimi do trouby.

 

 

 

 

Jak na to

– 2ks porce králíka

– 1dl česnekový olej /slunečnicový rozmixovaný s česnekem/

– 2PL hořčice Dijonské

– 1čl citronového pepře

– 1ks střední cibule

– 50g mrkev

– 50g petržel

– 50g slanina

– 1PL olivový olej

– 1čl máslo

– 1dl víno bílé suché

– 1dl vývar

– Sůl, pepř, b.list, rozmarýn

 

>> Česnekový olej, citronový pepř a hořčici smíchám a potřu osolené porce masa. Nechám hodinku odležet v lednici. Poté opeču na oleji s kouskem másla a odložím do pekáče.

>> do výpeku přidám slaninu na nudličky pokrájenou, po chvíli cibuli, mrkev a petržel opět na nudličky /julienne/. Vše orestuji, zaleju vývarem a vínem. Vroucí přidám k masu s listem a snítkou ryzmarýnu.

>> Upeču v troubě – 180°C/75 minut

>> Mám rád ten rustikální základ, proto si jen přidám výpek dochucený solí a pepřem k masu a bramborové kaši například. Samozřejmě ale není od věci přidat decku smetany s moukou, provařit a propasírovat. V tomto případě dochutím ještě lžičkou hořčice.

 

Na obrázku můj oblíbený citronový pepř s bylinkami a mořskou solí. Moc to není vidět, ale je hrubý, jako steakový.

 

Citronový pepř BlackBoy

 

Postup

Králík na hořčici_postup

Na talíři

DSC_0107

 

Inspirace

Králík s hořčicí (po francouzsku) podle Anuše Kejřové

Králík na hořčici – kluci v akci

[fb_like]

Sdílejte...

Komentáře