Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Králík s cibulí a balzamikem

OLY90012-02Toto je recept pro ty, kdo rádi králíčka, to je asi jasné. Ale hlavně kdož neradi vaří složitě. Typická ukázka faktu, že králík a další masa ne nutně patří pouze do trouby, případně Remosky. Prostě rychovka v pánvi s minimem nádobí a ingrediencí. A pro dva lidi. Klidně ale použijte kuřecí stehna, nebo křídla. Nebo supreme. To ale bude za polovinu času hotové.

 

 

Z čeho to je

4ks králičí plece
1ks cibule
30g slanina
30g máslo
50ml víno bílé
1čl mouka hladká
1čl balzamikový krém
kuřecí vývar
sůl a pepř

 

Jak se to dělá

>> Slaninu na kostičky krájenou restujeme do křupava v pánvi a škvarečky pak dáme stranou. Přidáme oříšek másla a zpěníme.

 

OLY90004-02

 

>> Maso solíme a pepříme, já si přidal z mlýnku trochu provensálských bylinek. Poprášíme moukou a opečeme v pánvi do barvy.

 

OLY90006-02

 

>> Zalijeme vínem, zpěníme a zalijeme vroucím vývarem. Za průběžného obracení dusíme pod poklicí na mírném ohni hodinu. Do měkka.

 

OLY90008-02

 

>> Na druhé pánvi ke škvarečkům slaniny přidáme oříšek másla a orestujeme do skla klínky cibule. Zalijeme už odstavené balzamikem a necháme stranou.

 

OLY90010-02

 

>> Cibuli přidáme do pánve s masem, promícháme a necháme už odstavené pod poklicí dojít. Zůstane křupavá a to je dobře.

 

A je to. Strašně snadné a moc dobré. Když si to, stejně jako já připravíte s bramboro batátovou kaší, nemá to jídlo chybu. Ta kaše je dosti variabilní. Recept najdete o článek dříve, já ale tentokrát nepoužil cibuli, a batáty dal v poměru 2:1.

 

Dobrou chuť, MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře