Králík s cibulí a balzamikem
Toto je recept pro ty, kdo rádi králíčka, to je asi jasné. Ale hlavně kdož neradi vaří složitě. Typická ukázka faktu, že králík a další masa ne nutně patří pouze do trouby, případně Remosky. Prostě rychovka v pánvi s minimem nádobí a ingrediencí. A pro dva lidi. Klidně ale použijte kuřecí stehna, nebo křídla. Nebo supreme. To ale bude za polovinu času hotové.
Z čeho to je
4ks králičí plece
1ks cibule
30g slanina
30g máslo
50ml víno bílé
1čl mouka hladká
1čl balzamikový krém
kuřecí vývar
sůl a pepř
Jak se to dělá
>> Slaninu na kostičky krájenou restujeme do křupava v pánvi a škvarečky pak dáme stranou. Přidáme oříšek másla a zpěníme.
>> Maso solíme a pepříme, já si přidal z mlýnku trochu provensálských bylinek. Poprášíme moukou a opečeme v pánvi do barvy.
>> Zalijeme vínem, zpěníme a zalijeme vroucím vývarem. Za průběžného obracení dusíme pod poklicí na mírném ohni hodinu. Do měkka.
>> Na druhé pánvi ke škvarečkům slaniny přidáme oříšek másla a orestujeme do skla klínky cibule. Zalijeme už odstavené balzamikem a necháme stranou.
>> Cibuli přidáme do pánve s masem, promícháme a necháme už odstavené pod poklicí dojít. Zůstane křupavá a to je dobře.
A je to. Strašně snadné a moc dobré. Když si to, stejně jako já připravíte s bramboro batátovou kaší, nemá to jídlo chybu. Ta kaše je dosti variabilní. Recept najdete o článek dříve, já ale tentokrát nepoužil cibuli, a batáty dal v poměru 2:1.
Dobrou chuť, MDMP