Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Křupavá kuřecí křídla s pikantní krustou

Křupavá kuřecí křídla s pikantní krustou03 Tohleto jídlo jsem si kdysi vymyslel v jedné restauraci jako alternativu k všudypřítomným a už docela trapným smaženým v trojobalu. Kolega číšník si tu pikantní chuť zamiloval natolik, že je dokázal jíst téměř denně. Později jsem už takto připravoval kde co. Ona se ta směs na potírání ohromně osvědčila.

 

 

 

 

 

 

Příprava na 8-10 ks křídel

 

Na obalení

2PL kukuřičná, nebo rýžová mouka

2PL strouhanka

1čl sůl

1čl pepř

1čl paprika mletá

 

 

Na krustu

2čl česnekový olej

2čl sojová omáčka /Kikkoman/

1čl jablečný ocet

1čl hnědý cukr, nebo med

chilli omáčka podle chuti

 

 

Směšně snadné

Obalíme ve směsi a usmažíme v rozpáleném oleji stejně jako bramborové hranolky. Odsajeme tuk papírem a potřeme ještě horké druhou směsí.

 

Křupavá kuřecí křídla s pikantní krustou02

 

Asiaté na to mají svou fintu. Usmaží jen částečně, potřou a pod grilem či na něm dotáhnou dokřupava.

 

 

Variabilní

Jak vidno, lze to samé podniknout s například vepřovými řízečky z plece, nebo steaky z krkovice. Ty jsem opekl na pánvi a potřené dodělal v troubě při 200°C pod poklicí.

 

Křupavé medajlonky s krustou

 

Já zas někdy místo do vrstvy oleje položím jen na vrstvičku a pod poklicí středně rychle propékám na plotně. Potřu asi v polovině.

 

 

Maso jako máslíčko

Obzvláště ta krkovice se podařila. Křehoučká a z kombinace obalu, potření i vlastní šťávy byl excelentní sosík.

 

Krkovice s krustou

Sdílejte...

17 komentářů to “Křupavá kuřecí křídla s pikantní krustou”

  • Petra C. says:

    Opět návod pro blbečky prosím: obalím křídla v suché směsi (jak to na tom asi bude držet?), usmažím (asi to chce vysokou vrstvu oleje?), potřu „krustou“ a hotovo? Už nic dál?

    • Moje Dobroty says:

      Drží to dík mouce samo a tím lépe, čím více oleje. Ostatně když píšu „jako hranolky“, tak kolik asi oleje? Ano, pak jen žhavé potřeš tekutou směsí a necháš chvíli odpočinout.

      • Petra C. says:

        No já dělám hranolky v troubě nasucho na pečícím papíru 😛 Friťák nepoužívám. Takže tak.

        • Moje Dobroty says:

          OK, Tvá volba. Jenže klasické Pommes Frites to nejsou viď…

          • Petra C. says:

            Nemám s tím nejmenší problém, možná spíš naopak. Zkus to někdy. Kup si hranolky do trouby a udělej na papíře bez oleje. Do smažení z „živých“ brambor se mi moc nechce. Čím méně úklidu v kuchyni mě po vaření čeká, tím lépe.

            • Moje Dobroty says:

              Tak to se nikdy nestane. Nic proti té troubě, ale „hranolky do trouby“ jsou neskutečně předražené a už jen proto je nevyzkouším. Nicméně viděla jsi Ditu P. Z brambor jí to jde…
              Ano, přiznávám. Docela jsem se do ní zamiloval. Je tak nějak svým způsobem roztomilá.Škoda toho Ondříčka…

  • Hannah12 says:

    Hmmmm, tak já to vidím zcela zřetelně…sobota, krkovice a Tvůj recept! 🙂

    Považuju to za výtečný nápad a rozhodně musím vyzkoušet.
    Jen tak trochu řeším ten jablečný ocet, bo se musím přiznat, že chuťově mi jablečný ani vinný ocet k srdci (natožpak k chuťovým pohárkům) nepřirostl.
    Můžu ho nahradit citronovou šťávou? To by snad nemělo být nic proti ničemu.

    • Moje Dobroty says:

      Určitě můžeš Hani. S medem bude moc dobrá. Nebo i pomerančová. Je to škoda. Já si na ty octy zvykal léta. Ovšem dnes už bez nich nefunguju.

      Dík, že jsi se opět ozvala. Nějak se ztrácíš šlonzačko šalena. A pozdravuj chlopka.

      • Hannah12 says:

        A tuž znaš to. Podzim na krku, třa posbirat slivky a založit kvas, probrat bylinky a navalit ich do mrazaku a tež už aj jabka vali ze stromu… 🙂
        K tomu všemu ještě drobný zdravotní problém, litam po dochtorach jak jebla.
        Ale od října (ťuk ťuk na dřevo) by to snad zas mělo být v normálu. 🙂

        • Moje Dobroty says:

          Tuž držim palce jak sviňa. A ty jabka tam od vas sem měl předevčirem k večeři. Z Petřvalda. Sem si chrupkal jak krulik.

          • Hannah12 says:

            Pavle,
            potřebuji radu. V sobotu se chystám dělat dle Tvého návodu řízečky z krkovice. Recept je mi zcela jasný, leč…můj mlsny chlopek potřebuje mít ku všemu fest ščavy, bo suche on to něpožere. 🙂
            Takže, když dám ty řízky dopékat (potřené tekutým pajcem) do trouby, asi bych k tomu měla přidat sádlo, olej nebo máslo, aby vzniklo aspoň trochu toho sosíku, ne? Co?

  • Nikoš says:

    ,,fest ščavy, bo suche on to něpožere“ 😀 z toho nemůžu, dobře napsané 😀

    jinak zajímavý recept, vyzkouším 🙂

Komentáře