Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Krůtí plátek, výpečky v červeném zelí

08-hotovoNějak se mi ty recepty a postupy nasbíraly. Takže mimo pořadí jsem přidával chléb a kachničku. Ale protože ta byla se stejným zelím jako následující recept, vychází to smysluplně. Třetí krůtí plátek zpracovaný maximálně jednoduše a za hodinu. Ve výsledku fajnové jídlo. Bez nějakých příkras a fintiček. Prostě vaření pro každého. Pro dítě, hospodyňku i nemehlo. Ještě bych poznamenal, že tato kombinace je zde už potřetí a to původně dík mé sestře. Je docela škoda, že příliš nekamarádí s počítečem připojeným k internetu. To co jsem kdysi ochutnal u ní je tady vylepšeno.

 

 

Krůtí plátek, výpečky v červeném zelí

1/ Stejně jako nedávno. Ta levá část bez kosti je nyní předmětem zájmu. Znovu jsem se díval po obchodech a s kostí to koupíte v běžném řeznictví klidně za 110,- Kč/kg. Ve slušné kvalitě…

01-levá část 400g

 

2/ Kousky masa, cibule, česnek, sůl, pepř a kmín. Klasický základ na vepřovou i krůtí pečeni. V tomto případě výpečky…

02-maso,cibule,česnek,koření

 

3/ Takto připravené a promíchané necháme maso odpočinout 24 hodin v lednici. Umím si představit, že nepopsat tuto fotku, myslel by si kde kdo, že jde o vepřové kostky. Tak to tedy ne…

03-01-naložené kousky

 

4/ A tady stejně tak. Normální výpečky. Jenomže krůtí. Do trouby pod poklicí na hodinu při 170°C. Pak už jen vmíchat hotové zelí…

05-01-výpečky budou

 

5/ Kysané červené zelí, 500 gramů. Je a není stejné jako to bílé. Narozdíl od čerstvého hlávkového ten rozdíl není až tak markantní. Vlastně dost minimální, ale rozhodně má veselejší barvu…

04-kysané červené

 

6/ Příprava se smaženou cibulkou. Kupovanou. Vše jen sesypeme do kastrólu. Přidáme lžičku sádla, sůl, kmín a já tentokrát fajnový uzený fond z pečených žeber. Zalijeme horkou vodou a pomalu dusíme skoro doměkka. Čas je dost relativní veličina v tomto případě. Jde totiž o kvalitu zelí. To lepší trvá déle a to je dobře. Na posledních 15 minut přidáme lžíci jíšky a už bez poklice redukujeme množství tekutiny. Cukr? Podle chuti prosím…

06-zelí bude

 

7/ Servis. Skvělé jednoduché jídlo a velké zklamání v příloze. V Lidlu jsem koupil mražené bramboráky v akci. Prý kvalitní čisté strouhané brambory. No tak nee vážení. Je to přesolený humus, který tuk pije jako “smädná ťava”. Jinak ale jak jsem sliboval. Skvělé jednoduché jídlo…

07-hotovo

 

Vše dohromady smícháno. Původních asi 400 gramů masa jsem nastavil polovinou hotového zelí. Z balíčku zvícího 500. gramy. Tu druhou polovinu jsem pak použil jako přílohu ke kachničce nedávno zmíněné tady. Měl li bych ty poměry spočítat, pak mám nejraději na půl kila zelí necelé třičtvrtě kilo masa. Takže to šul nul vychází. No a nakonec smetana. Do této kombinace a stejně jako u segedínu mám rád sladkou i kysanou. Tentokráte jen asi lžíci husté kysané. A hotovo. Konec.

 

MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře