Krůtí Vindaloo Curry
Od chvíle kdy jsem poprvé zkoušel Indické Vindaloo uběhloy asi dva měsíce a pastu Vindaloo Patak´s mám od té doby v lednici stále. Je tak dobře vychucená, že nemám často důvod zkoušet míchat různá koření a prostě přidám lžíci či více této pálivé pochutiny.
Tentokrát jsem měl k dispozici něco přes půl kila krůtího stehna bez kosti. Je šťavnaté a rychle připravené. Tak proč se do něj nepustit.
Na 4 porce:
– 500-600g masa
– 1PL sádla
– 250g brambor
– 1ks větší cibule
– 2-3PL pasty
– Hrst hub (Jidášovo ucho)
– 1čl hl. mouky
– 200ml vývaru
– 1ks stroužek česneku
– 2PL čerstvého koriandru
– Sůl a pepř
Na sádle chvíli orestuji na půlkolečka pokrájenou cibuli a přidám pastu. Dvě minuty míchám a přidám maso, sůl a mletý pepř. Po několika minutách restování (až se vyvaří voda) dám kostky brambor, překrájenou, půl hodiny předem namočenou houbu a zapráším lžičkou mouky. Zaleju vývarem, nebo vodou a pod poklicí dusím na mírném plameni 20-30 minut.
Dochutím po odstavení z plamene česnekem, koriandrem, solí a pepřem.
Mel jsem moznost ochutnat primo od autora tohoto webu.
Prvni dve sousta si moje pusa zvykala na ostrou palivou chut, proste pekelny start, na kterej nejsem moc zvyklej. Pote se z prvotni palive chuti stane neco jako zaklad pro vychutnani jednotlivych soucasti pokrmu. Jde citit lehce opeceny brambor, houba a restovane maso. Pro mne prekvapive, po pvrnim soku, je v jidle citit temer kazda ingredience. Z pohledu cloveka, ktery sni prakticky cokoliv:-) hodnotim 85%.
btw. neni třeba opravovat. Tuhle reakci chci slýchat pravidelně! 😀 Jsem moc rád, že Ti chutnalo.