Hledat
Alza
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa

Krůtí znojemské ragů ze srdíček

13A tady máte slíbený druhý, respektive třetí krůtí recept. Druhé je maso v pořadí jak jsem koupil a chtěl vařit. Krůtí maso. Opět. I když tentokrát se jedná o droby a ty příliš často nepřipravuji já, stejně jako většina lidí zdá se. Srdíčka jsou vděčná surovina. Poměrně snadno se čistí, dík velikosti těchto na rozdíl od kuřecích se dají půlit a to mi pak na talíři připadá zajímavější. Navíc, dík tomu se celkově lépe opracovávají. Podobně se nechají připravit i žaludky, ale ty já důrazně odmítám. Velmi špatně se čistí, často v nich křoupe písek a je to taková nevzhledná věc.

Jednoznačně, jestliže v už popsané prodejně natrefím také na krůtí jatýrka, jdu do nich. Opět jsou příjemně větší než kuřecí a lehce podobná králičím. Každopádně u mne jedině dva způsoby přípravy: na másle opékaná, nebo tradičně v trojobalu smasžená. Tak uvidíme…

 

Krůtí znojemské ragů ze srdíček

 

Suroviny

– 400g maso
– 3PL smažená cibulka
– 1PL kečup /rajčata/
– 1/2PL máslo
– 1/2PL paprika mletá
– 1dl víno červené
– 1ks stroužek česneku
– sůl a pepř
– paprička

 

Postupy

Srdíčka já upravuji skoro jako ledvinky. I s tím spařením. V tomto případě ale nejde o nějaký zápach. Jen zjednodušení. Očištěné půlené svaly namočím do studené vody na deset minut. Dobře operu a ještě dvakrát propláchnu. Abych je zbavil veškerých krevních sraženin. Pak zaliju vroucí vodou z konvice, po chvilce sliju a ještě jednou propláchnu studenou vodou. Netřeba je pak restovat, což by žádný bonus do výsledku stejně nepřidalo.

 

1/ Příprava je trochu otravná, ale ne tak jako u ledvinek. Na prvním talíři vidíte kolik je odpadu (menší hromádka vlevo). Úprava už pak opravdu snadná. Na másle prohřejeme smaženou cibulku a přidáme mletou papriku. Na to osušené maso a promícháme…

91_postcard

 

2/ Přidáme kečup (opět ten fajnový domácí), nebo jen lžíci rajčat z plechovky. Promícháme, zalijeme vínem, promícháme a necháme chvilku odpařit. Pak už jen paprička, česnek, sůl a pepř. Případně větvička bylinky (libečku, rozmarýnu). Zalijeme vývarem a tentokrát na něm opět trvám. Kuřecí je ideál…

92_postcard

 

3/ Pod poklicí ideálně v litině při 170°C v troubě dusíme doměkka. Ale v tomto případě a pro rychlíky bude dobrý i papiňák. Každopádně dík spoustě cibule netřeba zahušťovat. Servis s opečenými plátky anglické slaniny, která jen vyzdvihne už beztak delikátní chuť masa. A po znojemsku, tedy s nakládanou okurkou. Já ji jen tak naaranžoval, ale je lepší prohřát kousky v omáčce…

08

 

>> Pro zvýraznění chuti je fajn k máslu na začátku přidat kostičky slaniny, nebo jen ztuhlý tuk z vývaru. V tom lepším případě kousek rozškvařeného hovězího morku.

>> Na knedlíky v talíři nehleďte. Jsem na ně úchylnej. Druhou porci jsem si dal s těstovinami, jen se mi nechtělo večer fotit. A byla to lepší kombinace.

>> máte li rádi podobné v chuti silné omáčky, je možné takto upravit téměř cokoliv. Včetně zeleniny, nebo tofu. Jen tu omáčku připravte předem a v ní chvíli prohřívejte danou surovinu.

 

Klidně zeleninu plněnou mletým masm. A je to. MDMP

 

Shrnutí
recipe image
Název
Krůtí znojemské ragů ze srdíček
Datum vystavení
Hodnocení
2.51star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)
Sdílejte...

Komentáře