Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Krůtí křídla – marinovaná a pečená

05-krůtí křídlo pečenéMnohokrát zmiňované marinované vepřové koleno má teď u mne silnou konkurenci. Stejně tak upravená krůtí křídla jsou snad ještě lepší. Musel li bych ale vybírat, připravím raději obojí 😀

Krůtí křídla jsou dík své konzistenci a celé povaze masa podobná tomu kolínku. Říkám tomu soplaté maso a jde o tu základní vlastnost, kdy po úpravě je dík obsahu kolagenu lepivé, trochu žvejkací a maximálně šťavnaté. Nastudeno pak parádní z té libovější části na sendviče, nebo společně se salátem do tortilly ke svačině sebou na výlet, do práce a podobně.

 

Krůtí křídla marinovaná a pečená – jak na to

 

Lák

– 1,5l voda
– 80g sůl
– 1čl rychlosůl Praganda

 

Maso

– 2ks krůtí křídlo
– 1,5l lák

 

Postup

>> Kůže na krůtím křídle je dost tuhá a nepropustná. Takže není od věci ji propíchnout pěkně skrz hned vedle kosti několikrát nožem.

>> Soli nasypeme do vroucí vody, promíháme a necháme zchladnout na pokojovou teplotu.

>> Maso a překrojený nebo pasírovaný stroužek česneku vožíme ideálně do kvalitního sáčku, zalijeme marinádou, můžeme přidat i list a nové koření s pepřem v celku. Zavážeme jako tlačenku a nádobě necháme v lednici 5-7 dnů.

01-krůtí křídla v marinádě

 

>> Opláchneme vodou a na mřížce nebo jen tak v pekáčku necháme v troubě při 170°C hodinu nasucho pod poklicí, pak přidáme vodu a dalších 30 minut a pak už bez poklice do zlatava. Já nakonec po dvou hodinách nechám znovu pod poklicí ještě odpočívat asi půl hodiny. V tomto případě totiž úplně křupavá kůže není to vono. Je poněkud tuhá.

03-krůtí křídla k pečení

 

04-krůtí křídlo pečené

 

Co dodat? Pro masožravce jako jsem já je ta hromada na talíři opravdovou parádou. Kvašená okurka to jen podpoří, chleba si přidám vždy a nejím skoro nikdy a dobrá pálivá hořčice nebo křen je možnost které neodolám. No a nejlepší část je ta uprostřed 😛

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Krůtí křídla – marinovaná a pečená
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 komentáře to “Krůtí křídla – marinovaná a pečená”

  • Terinka says:

    Díky za tip,u nás to jí jen pes,děti to nechtějí,jen prsa nebo stehna.Máme kousek krůtí farmu,tak příště objednám jedno i pro nás.

    • Moje Dobroty says:

      Tak to mne docela udivuješ. Ta křídla jsou rozhodně chutnější než stehna. A pokud jim vadí ta kůže, dej jim tu část co je vlastně palička. Ta je libová a narozdíl od stehen bez „drátů“.

Komentáře