Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kulajda se sušenými hříbky

kulajda s hříbky V srpnu jsem byl obdarován velikou sklenicí plnou sušených hříbků. A protože dárkyně je známá svou houbařskou vášní, byl jsem si jist, že kvalita bude výborná. A potvrdilo se. Dnešní klasická Kulajda je s nimi opravdu luxusní.

 

 

Na dva litry potřebujeme

– 2ks brambory /250g/

– 1/2ks cibule

– 4PL sušené hříbky

– 3PL mouka hladká

– 2PL kopr

– 2PL ocet

– 2dl smetana

– 1PL sádlo

– 1PL máslo

– sůl, pepř, kmín

 

 

>> Nejdříve namočím houby do studené vody. Asi půl hodiny předem.

>> Cibuli na kostičky orestuji na sádle do sklovata. Přidám špetku kmínu a houby i s vodou. Přivedu k varu a zaleju 1,5 litrem vroucí vody. Solím a pepřím. Po několika minutách vsypu brambory na kostky a nechám pomalu vařit asi 5 minut. Zahustím moukou razmíchanou v deci vody a dobře provařím (10 minut).

>> Přidám smetanu a kopr, odstavím z plamene asi po dvou minutách. Přidám studené máslo. Dochutím solí, pepřem a za chvíli dvěma lžícemi octa.

 

Je to snadné. Ocet použijte podle chuti a smetanu klidně kysanou. Dobrou českou chuť.

Kulajda se sušenými hříbky

Sdílejte...

Komentáře