Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kung Pao s kuřecími křídly

detajl Jak jsem nedávno naznačil, kuřecí křídla není nutno pouze smažit a grilovat. Neodolal jsem a připravil si Kung Pao v poněkud odlišném kabátku, než jak je obecně známo a v absolutně jiném provedení, než jaké nám napříč celou zemí českou nabízí rádoby čínské restaurace, které z mně naprosto nejasných důvodů kde kdo tak rád navštěvuje.

 

 

 

Na 2 porce potřebujeme

– 6ks kuřecí křídla (dva díly od špičky)

– 50g paprika žlutá

– 50g zelené fazolky

– 50g mrkev

– 50g cibule

– 30g buráky

– 1ks stroužek česneku

– 1ks chilli paprička

 

Zálivka

– 4PL rýžové, nebo dezertní víno (Metropol bianco)

– 4Pl husté sojové omáčky

– 1/3čl škrob

– 1čl strouhaný zázvor

– Špetka soli, pepře, glutasolu a cukru

 

 

>> Křidélka rozdělím – paličku na pozdějc, špičku a střed na Kung Pao. Nasolím a posypu sušeným česnekem. Nechám 2 hodiny v lednici.

křídla

 

>> Připravím si zálivku smícháním všech surovin. Zázvor se nechá krásně nastrouhat na třítku, které jsem tady dříve zmínil. A to klidně i zmrzlý!

 

třítko

 

>> Vše ostatní pokrájím na přiměřené kousky.

zelenina

 

Na lžičce olivového oleje z obou stran opeču křídla a nechám pod poklicí na mírném plameni 5 minut. Otočím a dalších 5.

Přidám všechnu zeleninu najednou, minutku míchám, vsypu buráky a zaleju zálivkou. Po další minutce je hotovo.

Je to opravdu fofr a ideálně ihned podávat. Tady neplatí žádné odležení a podobně.

Kung pao s křídly

 

Tři zcela zásadní rady:

1/ Se škrobem to nepřežeňte. Dokáže z pokrmu udělat lepidlo.

2/ Kung Pao nemá plavat v omáčce. Jde spíše o soudržnou směs masa, zeleniny a šťávy.

3/ Bylinky! Moc! Stejně jako všem ostatním asijským pokrmům prostě sluší hrst koriandru a petrželky.

Sdílejte...

Komentáře