Kuře jako z KFC? Blbost!
Takto jednoznačně nejšťavnatější smažené kuře jaké si umíte představit. Za to ručím. Stejně jako v KFC to podle mého názoru doma prostě nejde. Nejde a !!! Protože oni mají technologie. Jakousi vakuovou fritézu například. Ale vadí to snad? No mně tedy jistě ne. Ve spojených státech a hlavně v New Yorku a Washingtonu najdete bistra na smažená kuřata orientovaná výhradně. Podívejte se na tu klasicky připravenou nádheru od času 6:41 a dále například tady. A v dalších dílech. Každopádně KFC je pro mne hnusná jídelna která se snaží přesvědčit nás o jakési kvalitě. Bohužel se jim dost daří a já vnímám až příliš mnoho lidí ve svém okolí doslova toužících po dalších kouscích „toho úžasného kuřete“. Nechápu to. Není úžasné a myslím že ani příliš chutné. O nesmyslné ceně těch jídel ani nemluvím. Směšná módní záležitost.
Proč to celé tady? Taky jsem ochutnal čas od času. A příliš často vnímal tu nepochopitelnou podle mne lásku k nesmyslu. A pak byl i požádán o srovnání s domácí přípravou k čemuž jako základ měl mi posloužit recept který byl ještě horší než ten rádoby originál. Neskutečně přesolený hnus s podivným přístupem k přípravě. No a najednou je to tady. Něco ode mne, něco vypozorované od anglického kuchaře jehož jsem jaksi zasklil dík tomu zajímavému výsledku posuzovanému opravdovými znalci. Nakonec dohledat si můžete sami. U nás už nějakou dobu funguje TV Mňam. A tam tento pořad. Já našel originál, vy si už sami dohledejte obsah.
Kuře jako z KFC? Podle mne lepší!
Směs na obalování
Suchá – možnost
– 5PL mouka PH
– 5PL strouhanka
– 1čl celerová sůl
– 1čl římský kmín ml.
– 1čl paprika ml.
– 1čl hořčice ml.
– 1čl česnek suš.
– 1/2čl chilli ml.
– 1/3čl pepř ml.
Tekutá – poměr
– 1ks vejce
– 1dl mléko
>> Vše jen smíchete dohromady v takříkajít jednolitou směs. Opravdu dobře aby nevznikly hrudky koření. Zatímco mletý římský kmín seženete poměrně snadno (nejlépe v Halal foods obchodech na váhu) s celerovou solí může být potíž. Jako záměnu (ne náhradu) mohu doporučit česnekovou a tu nejlépe domácí. Takže vlastně jemně drcený sušený česnek a mořkou sůl opět jemně mletou. Hořčičný prášek by v tomto případě měl být anglický. Já jak už asi známo používám dlouho ruský. Je skvělý, ale doslova brutání. Opravdu. Takže při záměně opatrně. Lze jej za pár peněz zakoupit v ruských obchůdcích s potravinami.
Obalování
>> Je to maximálně snadné – směs >> mléko a vejce >> směs. Ale podrobněji – kuřecí kousky, já preferuji stehýnka, paličky s kostí a kůží, nebo špalíky naříznuté z jedné strany a lehce rozložené do větší plochy (rychle se propečou a zachovají maximum šťávy). Nebo křídla. Tady není co dodat. Bez jakéhokoliv ochucení obalíme ve směsi, vajíčku s mlékem a opět ve směsi.
Smažení a to další
>> Smažit můžeme ve větší vrstvě oleje, skoro fritovat a to pomalu a důkladně podle potřeby. Nebo jako já podle toho angličana. 3 minuty z každé strany a poté dokončit v troubě. Ideálně na mřížce při 190°C – 8-12 minut podle velikosti kousků. Popravdě mně i při celém naříznutém stehnu trvala příprava do 10. minut.
>> Další? No tak asi servis ne? A podávejte si to jak chcete. Mne neustálá chuť na hranolky a smažené brambory vykázala do opět tradičních prostor. Tedy k nim. Každopádně více doporučuji zeleninu syrovou a salát vpravdě americký. I když původně taky z UK. Coleslaw.
Coleslaw
– zelí
– mrkev
– cibule
– majonéza
– jablečný ocet
– cukr a sůl
>> Zelí s mrkví hrubě nastrouhanou a tenkými plátky cibule ideálně krájenými na krouhači stejně jako hlávkové zelí prosolíme, procukrujeme a necháme vyplakat. Klidně 30-60 minut. Pak lehce (nebo spíše rozumně) vymačkáme a smícháme s majonézou. Případně půl napůl s jogurtem, kysanou smetanou. Ty poměry neuvádím protože výsledek má být sice poněkud hutnější, ale ne každý to má rád. Stejně jako originální a relativně dosti suché okurkové Tzatziki. Co se oleje týče není nutný, ale já si přidám. Ovšem jen po kapkách. Kvalitní ořechový raději než oliváč.
Neskromně v obrázcích
fůůůj…
není pro mne lepší kombinace než maso smažené v obalu a smažené brambůrky, hranolky, kousky, chipsy, kolečka, prostě něco brambor, a těmi brambory počínaje…
nebo prostě brambor a, to stejné, rychle připravené a maximálně šťavnaté smažené kuře podobné a přesto lepší než…
Matu vás? Pak zkoušejte. Sám někdy nejsem si jist. Je to to vono, nebo to není to pravé a vůbec nemyslím na ořechové? Už dávno jste pochopili že píšu jen vážně o věcech kterým rozumím do jisté míry. Nikdy na 100%. No, téměř nikdy. Hledejte. Já pomalu končím…
MDMP






Tenhle mamlas vytáhl poprvé paty do Anglie, a už si kváká rozumy o KFC.
Prý nechápe proč je to tak populární. Tady máš odpověd.Protože to všem chutná jouro.
To Ty ale nikdy nepochopíš a tak dál budeš sledovat mnanku a vychytávky dalšího
hnupa, Ládi Hrušky.
Pane Havlico, odpovím vám ve třech bodech:
1/ KFC je pro mne po dalším roce a půl ještě větší hnusárna. Takže pryč s tím a hlupáci kteří to dobrovolně jedí mohu jen politovat.
2/ Co se Mňam TV a zmíněného návodu týče, představili jej tam známí kuchaři, ne hňupové jako zmíněný Babica.
3/ Protože stále platí, že pokud se neumíte vyjadřovat slušně, nepište sem vůbec. Takže standart: 24 hodin, poté ban a výmaz.
Nazvat někoho hluoákem, jenom protože Vám nechutna jídlo, které jinému chutná může jen omezený hlupák. Komentářům bych se ve Vašem případě vyhnul, ukazujete tím jen Váš omezený intelekt.
I vám odpovím v bodech:
1/ Hlupákem může nazvat kdokoli kohokoli a nemá to nic společného s intelektem.
2/ To že lidem chutnají sračky z KFC je smutná pravda. To že je uznávají a dokonce jim to chutná svědčí možná ne ani o houposti, jako o nevkusu a naprosté neznalosti opravdové kvality. O tom že podporují neetickou komerci, velkochovy, naprostou ignoraci ekologie atd. je škoda zas a znovu zmiňovat.
3/ Jestiže se vám mé názory neíbí, nečtěte je a netrolte tady. Nemáte li něco k jídu a vaření samotnému.
Vážně? Povyšovat se nad ostatním jen kvůli jídlu? Tleskám…
Ahoj, recept je sice fajn, ale není to receptura z KFC a ani příbuzná. Doporučuji se mrknout na http://jsemkokot.cz/kfc-recept-proc-je-kure-z-kfc-tak-dobre/ Byl zde odhalen pravý recept na KFC produkty z kuřecího masa a také technika obalování! DOPORUČUJI!