Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kuře na zelí a opékaný bramborový knedlík

Kuře na zelí a opékaný bramborový knedlík02Když už jsem v tom rychlovaření, myslím polévky v předcházejícím článku, proč nepřidat toto. Snadné, rychlé a přesto vybočující ze standardu. Kuře na zelí. Jídlo jsem si připravil, nafotil, snědl. Částečně doma a částečně v práci. Fotkou jsem se pochlubil na facebooku a tady, no, tady bych na to málem zapomněl. Přitom kuře na zelí je opravdu výborné a na přípravu nenáročné jídlo. A ten opečený knedlík navíc opravdu skvěle doplní celou kombinaci. Jen bych prosil, vynecháme pro dnešek slovíčkaření typu kuře á la kachna a podobně ano? Je to kuře na zelí a světe div se, i po upečení furt chutná jako kuře. Na zelí.

 

Takže jak a z čeho a bez tabulkování

 

1/ Na dno pekáče rozprostřeme v rovnoměrné vrstvě kysané zelí. Množství není podstatné. Prostě tolik, kolik je porcí kuřete. Já bych to viděl na 150 gramů k porci.

2/ Na to rozsypeme plátky pokrájené cibule. Klidně 50 gramů na porci. A přidáme kostičky slaniny, nebo kousek sádla. Taky sůl a kmín. Zalijeme vývarem asi 2. centimetry ode dna a nahoru položíme porce soleného a kmínovaného kuřete.

3/ Pečeme pod poklicí při 180°C / 35 minut a pak ještě deset minut bez poklice. Podáváme s na sádle opečeným bramborovým knedlíkem.

4/ Finty – já jsem i k tomuto schopen dát si plátek knedlíku houskového. Znáte ten co je obalený v trojobalu a usmažený? Zvláštní, kalorické, ale zajímavé. Také můžete mezi porce masa při pečení položit čtvrtky brambor a knedlíky vynechat. Nebo do zelí vmíchejte rýži. Na půl kila 3 zarovnané lžíce. Nakonec v tomto případě není od věci na těch posledních 10 minut vmíchat po deci promíchané a pepřené smetany s rajčatovým pyré. Moc dobré.

 

Kuře na zelí a opékaný bramborový knedlík

 

je to dobré, snadné, rychlé…

Kuře na zelí a opékaný bramborový knedlík01

 

…a dneska smutné. Když jsem se dopsal ke slovu rychlé, dostal jsem do ruky parte. Jeden starý štamgast v hospůdce kde tohle pravidelně sepisuju umřel. Věděli jsme o tom co mu je všichni tady. Ale i tak a přes to…

 

Tak tentokrát pro Tebe Fando – ƚ 18. září 2014 ve věku 67. let.

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Kuře na zelí a opékaný bramborový knedlík
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 komentáře to “Kuře na zelí a opékaný bramborový knedlík”

  • Alex says:

    Ahoj,
    poradim: cibulu vynechat a namiesto vyvaru cierne pivo. A pekac vymazat sadlom, az potom kapustu 🙂

    Musim uznat, ze niektore recepty ma inspirovali a som rad, ze tieto stranky pises, len tak dalej…
    Obcas mozno budem pripomienkovat, ale vsak na to su citatelia 😉

    Ahoj,
    Alex

    • Moje Dobroty says:

      Dík za tip. Já se jím řídit nebudu páč jídla na pivě vlastně nerad a bez cibule vařit odmítám. Každopádně jiným se hodit může.
      A jen si připomínkuj, na to tady ta diskuze opravdu je 🙂

Komentáře