Kuřecí kapsa s czípős pastou, Pancettou a Hermelínem
Taková snadná a na přípravu téměř nudná záležitost. Jenomže chuťově…
Nic na tom není. Příprava na dvacet minut. Oběd tak výrazný, že si chcete jít přidat. No a česká klasika – maso, uzenina, sýr. Co chtít více? Já to miluju gurmán negurmán 😀
Jak na to
>> Každopádně nejdříve příloha. Já téměř jednoznačně rýži a bramborovou kaši. Obojí si totiž krásně rozumí s omáčkou.
>> Kuřecí prsíčka správně naříznutá naklepeme přes fólii, nebo mikrotenový sáček – nerozbijí se a nenadělají binec (mimochodem toto platí obzvláště pro játra). Potřeme pikantní pastou dle vlastních možností. Poklademe plátky Pancetty a přidáme kus sýra. Nevěřte názvu a použijte co máte, nebo chcete. Přeložíme na třetinky. Vůbec se nesnažte o nějakou úhlednost. To že sýr poteče do šťávy je jen dobře. Obalíme v hladké mouce a opečeme na másle s oliváčem. Jestli maso na povrchu nějak kořeníte je úplně jedno. I tady zapracuje šťáva. Podlijeme vývarem a pod poklicí na mírném plameni dusíme 5-8 minut z každé strany. Do vývaru není od věci přidat lžíci rajčatového pyré, nebo oloupané a pokrájené rajče.
Vynikající jsou Maďarké paprikové pasty czípős pasta. Jeden z mála výrobků, které jsou naprosto vždy lepší než jakýkoliv pokus o domácí výrobu. Běžně ale používám například mleté feferonky v oleji od Číňanů z bistra. Proč si je nepřipravím sám? Jednoduše proto, že za těch 30 kaček se mně to nevyplatí.
>> Pokud rozumně podlejeme je výsledkem parádní šťáva vhodná právě k rýži. K bramborové kaši není nutné obalovat v mouce, protože úplně postačí troška řídkého sosu. Já ale raději ten hutnější 🙂
Takto připravená prsa nejsou vůbec tím známým nudným a suchým masem. Právě naopak. Já je ještě nedávno nesnášel. Teď kupuji stále častěji.
S hermelínem si náramně rozumí vlašské ořechy! Zamáčkněte do něj několik kousků…