Kuřecí karí s restovanou zeleninou
Tak tentokráte je to karí vyloženě na přání. To kolega si jej oblíbil natolik že si tentokrát sám řekl. No a protože je třeba trénovat další pokus byl jasný a tentokrát bez zbytečných fintiček. Tedy maximálně jednoduchý. Opravdu tak, ze jej prostě nelze nezvládnout.
Co a jak
– 600g kuřecí stehna
– 50g kari pasta
– 80g mrkev
– 80g kapie
– 80g pórek
– 1PL olej
– 1čl škrob
– 2PL kysaná smetana
>> Dvě kuřecí stehna rozdělíme každé na tři kousky. Tedy oddělíme v kloubu paličky a špalíky přesekneme přes kost napůl. Zprudka opečeme tak jak jsou v olivovém oleji nebo ghí a přidáme k nim lžíci kari pasty. Zalijeme půllitrem vody a pod poklicí dusíme doměkka.
>> Ve woku či pánvi na vrstvičce oleje orestujeme nejdříve chvíli plátky mrkve, pak kapii a pórek. dohromady 3 minuty.
>> Nakonec už bez poklice odpaříme (doplníme) tekutinu tak aby jí bylo 3 dl. Maso si odložíme na chvíli stranou a zahustíme lžičkou škrobu rozmíchaného ve vodě. Přidáme a vmícháme restovanou zeleninu, zjemníme smetanou nebo kokosovým mlékem a nakonec maso vrátíme zpět. Necháme odstavené odpočívat pět minut pod poklicí.
Fotoreport
ingredience
postup
a hotovo, sebou…
Seženete li si slušnou kari pastu, pak toto zvládne opravdu úplně každý. Fakt!
MDMP