Kuřecí paličky s lístkovým špenátem
První letos koupený špenátek jsem si dal ke kuřecímu a dokřupava opečeným bramborám. Nejspíše je odněkud ze španěl, jako vše co u nás v zimě kopíme v supermarketech, ovšem já mu prostě nemohl odolat.
Příprava prostá a rychlá, výsledek posuďte sami…
2 porce
– 4ks kuřecích paliček
– 2ks větší brambory
– 150g špenátových lístků
– 1ks stroužek česneku
– 1PL olivový olej
– 1PL másla
– 1PL smetany
– Sůl, pepř, sušený česnek
Kuře
Paličky jsem jen osolil, opepřil a posypal sušeným česnekem. Rychle opekl na pánvi s oříškem másla a olivovým olejem. Poté 25 minut v troubě na 220°C.
Špenát
Jen minutku spařené lístky jsem rychle zchladil ledovou vodou, vymačkal ji z nich a překrájel – ne moc. Na pánvi rozpustil opět oříšek másla na druhé polovině oleje. Zpěnil nadrobno posekaný česnek a špenát přidal němu. Prohřál, osolil a opepřil, zalil lžicí smetany.
Brambory
Napůl uvařené a vychlazené čtvrtky (popravdě mi zůstaly od posledně) jsem překrájel na kousky a usmažil jako hranolky.
Toť vše. Opravdu brnkačka.
[fb_like]