Kuřecí polévka jíšková s opékaným křídlem
Včera o přípravě jíšky, dnes o jejím použití.
Máte li chuť na polévku zvanou Kaldoun, nemusíte nutně vařit tu poctivou podle Rettigové. Z kuřecího vývaru je moderní, rychlá a stále velmi chutná dobrota hotová za 30 minut. Posuďte sami.
>> Litr poctivého vývaru zahustíme dvěma lžícemi máslové jíšky. Vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Pak přidáme zeleninu dle vlastní chuti a vaříme stejně tak – chvíli pokud ji chceme křupavou, nebo…
lžíce jíšky
>> Kuřecí křídla solená a pepřená opečeme zprudka na olivovém oleji a pod poklicí necháme pomalu asi 7 minut z každé strany pod poklicí opékat. Položíme na talíř a zalijeme vroucí polévkou.
opečené křidélko
tu barvu uděláte snadno, buďto mrkví restovanou na másle, nebo jen špetkou kurkumy
Experimentujte. Této polévce každopádně sluší domácí nudle, játrové, drožďové, slezinové i krupicové nočky a já zápasil s myšlenkou šoupnou si do ní namísto kuřete kus hovězího. Do kuřecí polévky? Já klidně 🙂
MDMP