Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kuřecí polévka jíšková s opékaným křídlem

Kuřecí polévka jíšková s opékaným křídlem02Včera o přípravě jíšky, dnes o jejím použití.

Máte li chuť na polévku zvanou Kaldoun, nemusíte nutně vařit tu poctivou podle Rettigové. Z kuřecího vývaru je moderní, rychlá a stále velmi chutná dobrota hotová za 30 minut. Posuďte sami.

 

 

 

 

>> Litr poctivého vývaru zahustíme dvěma lžícemi máslové jíšky. Vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Pak přidáme zeleninu dle vlastní chuti a vaříme stejně tak – chvíli pokud ji chceme křupavou, nebo…

 

lžíce jíšky

jíška škrábaná01

 

 

>> Kuřecí křídla solená a pepřená opečeme zprudka na olivovém oleji a pod poklicí necháme pomalu asi 7 minut z každé strany pod poklicí opékat. Položíme na talíř a zalijeme vroucí polévkou.

 

opečené křidélko

opékané kuřecí křídlo01

 

 

tu barvu uděláte snadno, buďto mrkví restovanou na másle, nebo jen špetkou kurkumy

Kuřecí polévka jíšková s opékaným křídlem

 

 

Experimentujte. Této polévce každopádně sluší domácí nudle, játrové, drožďové, slezinové i krupicové nočky a já zápasil s myšlenkou šoupnou si do ní namísto kuřete kus hovězího. Do kuřecí polévky? Já klidně 🙂

 

 

MDMP

Sdílejte...

Komentáře