Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Kuřecí Supreme

SupremeKuřecí prso s částí křídla z francouzských kukuřičných kuřat

Kuřecí prsa osušíme, opepříme, osolíme, vložíme na rozpálenou pánev s olivovým olejem kůží dolů.

Na středním plameni opékáme 2-3 minuty. Obrátíme kůží nahoru a opékáme další 2-3 minuty.

Následně prsíčka vložíme do pekáčku kůží nahoru, přidáme na ně kousek másla, a vložíme na 10 minut do trouby předehřáté na 180°C dopéct.

Po vytažení necháme ještě chvíli odpočinout.

Podáváme se zelenými fazolkami a čtvrtkami brambor na másle a česneku podušenými, nebo se zeleninovým Ratatouille (viz.níže gastroTV)

Rovnou upozorňuji: francouzké Supreme v Intersparu přijde bratru na 280 ! Kč/Kg. Ovšem ta chuť. Já kuřecí prsa nesnáším. Tahle jsem si zamiloval.

 

Supreme

 

A protože jsem čech a tedy milovník všeho smaženého (včetně smažáku samozřejmě:), druhá porce vypadala takto:

Kuře posypné sušeným česnekem a obalné v lehce osoleném rozšlehaném žloutku jsem nechal odležet dvě hodiny v lednici.

Obalil ve směsi:

– Strouhanka

– Škrob

– Prášek do pečiva

– Mouka

– Sůl

– Pepř

– Paprika

 

A usmažil v oleji. Jsem si jist, že v přepuštěném másle by to byla dokonalost sama. No a k tomu brambory, červená řepa a domácí majonéza.

Upřímně přiznávám, smažit tohle maso je škoda. V přírodním podání bylo lepší.

 

Supreme smažené

 

Odkaz: Gastro TV – Supreme

Sdílejte...

One Response to “Kuřecí Supreme”

Komentáře