Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Květákové karbanátky

05-květákové karbanátky - okurka a majonézaUž nejednou jsem zmínil kapustové a na tyto jaksi zapomněl. Škoda. Dnes už jaksi květák nemusím. Přestává mi chutnat a obzvláště takto upravený. Bývalo ale pravidlem, poměrně dávno, že jsem květákové karbanátky a smažený květák připravoval jednou týdně. Miloval jsem ta jídla. Zárověň s tím jsem ale musel přítelkyni nachystat smažené žampiony, protože ona už tehdy květák nesnášela. Snad jedině syrový. To jsem nepobral dodnes.

 

 

Jak na to

1/ Dnes ze syrového květáku – ten tedy opláchnutý semeleme mlýnkem s hrubou šajbou, nebo v kutru tyčového mixéru. To druhé jsem použil já a není to tak úplně ono. Podle mne zbytečně kašovité.

2/ Připravíme si základ – vajíčko, strouhaný sýr a lžíci smetany. Ochutíme solí, pepřem, sušeným česnekem, hrstí posekané čerstvé petrželky a přidáme květák. Vše dobře vymícháme s e strouhankou a necháme v lednici 5 minut odpočinout. Poměr je asi 200 gramů květáku, 1 kus vajíčko, 1 lžíce strouhanky. To ostatní podle osobní chuti. Já přidal sekanou papričku.

3/ Nebo jinak – opět v kutru rozmixujeme květák a máčený kus kus, nebo pohanku. Smícháme se žloutkem a strouhankou a nakonec už lehce vmícháme sníh z bílků. Koření a česnek je věcí volby.

4/ Ty první já smažím obalené ve strouhance, nebo trojobalu a tradičně smažím. Z druhé směsi připravuji placičky a opékám na oleji do zlatava tak jak jsou a bez obalu.

 

Je to opravdu hezká shoda okolností. Dopoledne jsem připravil a v poledne v TV sledoval jak je připravují v Tescoma vaření. Hezké 🙂

 

příprava – vajíčko, sýr, petrželka, koření…

01-květákové karbanátky - příprava základ

 

příprava – kutr, hrubší kousky z mlýnku bych asi preferoval…

02-květákové karbanátky - příprava květák

 

příprava – těsto, pozor, není vhodné jej odkládat déle, pouští vodu a řídne…

03-květákové karbanátky - příprava těsto

 

příprava – obalování, dnes jen ve strouhance, trojobal ale doporučuji, je to trochu pracnější, ale při smažení lépe drží pohromadě…

04-květákové karbanátky - příprava obalování

 

no a vše v jednom…

květákové karbanátky_postcard01

 

Přeji dobré chutnání.

 

MDMP

Sdílejte...
Shrnutí
recipe image
Název
Květákové karbanátky
Datum vystavení
Hodnocení
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Komentáře