Květák – tři nejčeštějščí úpravy…
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Dokonalý článek – jistě speciálně pro mě 😉 Vím, co zítra koupím v obchodě 🙂
Tak speciálně byl pro ty kdo neumí a chtějí. Nicméně Tobě každopádně proto že máš ráda zeleninku a hlavně brambory. Ty se každopádně ke květáku moc dobře připasují…
Jsem rád když jsi spokojená Peťulko 🙂 a v tomto případě zdá se nadšena…
hurááá
Náčelníku,
skvělý a naprosto vyčerpávající květákový článek!
A tu polívku s kapustou musím rozhodně prubnout, vypadá tak silně jedle, že tu slintám.
A květákové placičky … jedna báseň.
Já nedávno zkoušela lehce ovařit celou hlavu květáku, protknout ji sýrem a šunkou a opatlat sýrovým těstíčkem a zapéct. No…nápad asi dobrý, ale mé provedení nedopadlo zcela dle představ mých. Ale znáš to: sežeru to, i kdybych se měla poblinkat, bo to stálo ňákou tu kačku. 🙂
Včera jsem vařila Tvoji květákovo-bramborovo-kapustovou polévku. Sice jsem si postup trochu zjednodušila, /časová tíseň/, ALE!!!…no zase musím jen chválit!!! Uvařila jsem kotel, /jinak to neumím :-)/ dlabeme i dnes a snad je ještě lepší. (y)
Tak to su rád jak rádio 🙂 Další kapustové dobrůtky jak sis jistě všimla následují.
Stejně mně dycky baví jak u čecha vítězí ty nejklasičtější věci typu polívka.
Ahoj,
ráda bych připomněla ještě jeden jednoduchý květákový recept, který dělávala moje babička, když jsem byla malá: uvařila menší květák vcelku a na talíři ho posypala strouhankou a polila máslem – a hotovo. Jedlo se to jenom tak. Proto se tomu taky říkalo „hladové jídlo“. Ale určitě se nic nestane, když si k tomu někdo vezme chleba nebo udělá brambory, ne? 🙂
Ahoj,
já na to už skoro zapoměl :O
Ano, vařený květák s opraženou strouhankou a politý máslem je opravdu parádní. Ten chleba či brambory jsou k tomu skoro barbarké. To snad raději několik hoblinek Parmazánu nebo chips z kvalitní šunky Prosciutto. A samozřejmě, chceme li býti opravdu moderní holadská omáčka například.
Děkuji za připomínku 🙂
Ahojky, smažený květák je nedostižný a já jako osvětu každému říkám, nemusí se před smažením vůbec ovařovat, růžičky obaluji menší, aby byly hodně křupavé a je to…
Já už tedy takový milovník květáku nějakou dobu nejsem. Každopádně k sezóně patří, takže občas si dám. Ze syrového vyzkouším jak smažení tak karbanátky. Mám pocit že dík té čerstvé chuti to bude změna která mi jej zase přiblíží.