Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Lososové kroketky s Parmazánem

Lososvé kroketky s kaší01 Mnoha lidem asi tento recept přijde poněkud barbarký. Semlít 300 gramů lososa. No jo, jenže ono je to nejen chutné, ale taky při těch cenách rozumný kompromis. Stále ryba, vychucená a dík ostatním surovinám jí není málo. Navíc smažená, což pro čecha je vždy přijatelné 🙂 Lososa v celku bych ovšem nikdy nesmažil.

 

 

 

 

 

Z čeho

300g losos bez kůže

100g mrkev

50g cibule

30g bílá npaprika

30g Parmazán, nebo Gran Moravia

1ks stroužek česneku

1ks vejce

1PL strouhanka

hrst petrželky

špetka citronové kůry

sůl a pepř

 

 

Jak

>> Vše prostě semeleme na nejjemnějším mlýnku. Sýr nastrouháme najemno a směs dochutíme tím ostatním. Promícháme a necháme dvacet minut odpočívat v lednici.

 

    • kroketky smažíme obalené v trojobalu

    • můžeme si opéci burger

    • do rybího vývaru zavařit knedlíčky

    • nebo naplnit domácí těstoviny – Tortelini

    • případně uvařené Cannelloni a ty pak zapéci pod krustou sýra se smetanou

     

    Dost možností z jednoho těsta.

    Lososvé kroketky s Parmazánem01

     

    Lososvé kroketky s Parmazánem02

     

    Lososvé kroketky s kaší

    Sdílejte...

    4 Responses to “Lososové kroketky s Parmazánem”

    • Hannah12 says:

      Poté, co se po Česku, Moravě i Slezsku začalo šířit zlo v podobě hypersuper a jiných -er marketů, zrušili nám v Opavě jedinou a skvěle zásobenou rybárnu. Minimálně třikrát do týdne jsem si tak skákla na rybí salátek, nebo pro zavináče anebo čerstvou rybku. Ceny přijatelné obsluha příjemná. Sehnal jsi tam všechno, o co se ryba otřela.
      A dneska? Musím vzít zavděk rybou mraženou z nedalekého Lidlu, nebo jet přes půl města do Globusu a koupit rybu tzv. zčerstvělou.
      Inu, rybí karboše já tuze ráda. Takže ptám se, myslíš, že by to šlo spáchat i ze zmraženého lososa? Občas v Lidlu mívají i lososa „chlazeného“, ale ten je zas tak drahý, že by mi bylo líto z něho dělat karboše.
      Ach jo.

      • Moje Dobroty says:

        Hani já chtěl reagovat na celý text. Ale!
        Prosím pěkně ne!
        Smutným a nechutným příkladem budiž tento můj pokus:
        http://www.moje-dobroty.cz/ryb-prsty-nebo-kroketky/
        Opravdu dobrý jen pro ty největší chuďasy (chudáky?).
        Pokud toužíš po levnéma chutném rybičkovém karbošu, tak oslov některého kamaráda rybáře. Donese Ti hromadu Plotic a Cejnů. Trochu se s tím pobabráš (ne méně a ne více než s tou mraženou mrd…) a máš i polívku.
        Je to paradox. Ale neznám z ryby nic horšího, než je mrazený losos. Ta nejlepší ryba v drtivé většině přeměněna v humus horší než zlořečení Pangasi.
        Mimochodem Pangas je skvělá ryba. Jen ne v Českém obchodě.

        • Hannah12 says:

          No, pravdu díš. Já si myslela, že dělat karboše z ryby (jakékoliv) mražené je totální kokotina. Byla by z toho, dle mého předpokladu, blemcavá srajda.
          A kamarád rybář? Tak to je taky problém…se totiž přestěhoval neznámo kam. Rybí zdroje jsou, zdá se, vyčerpány. 🙁
          Tož nezbyde, než si pořídit rybářský lístek, pruty a vydat se lovit na Hartu. A doufat, že na nedaleké psychině mají i oddělení pro tiché blázny. 🙂
          A než si dát Pangase z českého obchodu, tak to asi radši sním sobolí hovínko. 🙂

    Komentáře