Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: include(): Failed opening 'includes/sociable_output.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php73/root/usr/share/pear:/opt/remi/php73/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44
Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/themes/night_club_dance_party_pee192/functions.php on line 1323
Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375 Marinované grilované koleno
Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308
Odpověď na dotaz ohledně množství soli a Pragandy zaslaný pouze mailem:
Je to jednoduché. Já neřeším co ty komponenty obsahují, ale pouze mnou zvolenou výslednou chuť, která mi vyhovuje pro uzení i pečení vepřového. Tedy 1-1,5l vody, 80g soli (včetně té, kterou den předem vetřu do masa na sucho+sušený česnek), 1čl Pragandy.
Pokud bych maso vařil, viz.vepřová konzerva, platí pouze 1čl Pragandy na 1kg masa, bez ohledu na tekutinu.
PS: peču teď nově – velmi pomalu 130°C/3-5hodin dle potřeby a subjektivního pocitu (měkosti masa i kůže).
Také tímto způsobem grilujeme vepřové koleno, ale chci upozornit na velikou a zásadní chybu v tomto receptu. Před nakládáním kolena do slaného láku se nesmí do kolena vtírat sůl ! Koleno se do slaného láku naloží rovnou !!! Já dávám 7-9dkg soli na litr vody a nemá to chybu. Kamarád to nejprve nasolil, podle vašeho návodu, za 24hod. to dal na 4 dny do slaného nálevu (jak uvádíte)a výsledek byl katastrofální. Koleno bylo strašně slané. Jestli-že někdo chce nejprve vetřít sůl do masa, tak ano, ale musí si nejprve odvážit množství , které použije do láku a z tohoto množství odebere část na vetření do masa. Přeji hodně úspěchů.
Nepopisoval bych to jako chybu a nesmí se. Nasolení nasucho je základem pro nakládání masa na uzení. Každopádně ani já už to nepoužívám a zůstal jsem u 80. gramů soli na litr vody + necelá lžička pragandy. Navíc dávám divoké koření a česnek. Zkoušel jsem naložit i jednotlivé plátky krkovice, ale tady je zapotřebí sotva třetina. Jinak jsou nepoživatelné. Nebo zkrátit dobu na pouhých 24 hodin.
Já bych to vaření úplně nezatracoval. Děláme to tak docela běžně http://www.zabijacky.cz/news/pecene-koleno-se-nikdy-nepreji/ a ten lák, co v něm koleno před grilováním vaříme, si dochutíme. Pokud se koleno vaří pomalu a dlouho,chuť laku do něj krásně přejde a při grilování zůstane šťavnaté
Proč ne? Popravdě, kdybych si dnes mohl vybrat, volil bych nejnovější možnost. S malým množstvím nálevu zatavit do fólie a pomaličku při 80°C v Sous-Vide. Ta věc je geniální. Nakonec jen gril na 20 minut a dokonalost.
Při 57°C 12 hodin. Ale nechává 24-48 na nižší. To je o volbě, ale já bych to asi tak nepřeháněl.
Dá se vypočítat půměr – na 3 cm tlošťky při 57°C 90-120 minut pro růžový střed. Přibližně.
Stačilo mi si jenom prohlédnout obrázky a už se mi sbíhají sliny. Já dělám nejčastěji grilované koleno podle tohoto receptu: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/grilovane-koleno/, zatím se vždycky povedlo. Ty jo, už aby bylo léto 🙂
Hmm, grilování na Weberu to je věc. Bohužel uprostřed Prahy ne příliš reálná…Já můžu pečené kolínku pořád.
Odpověď na dotaz ohledně množství soli a Pragandy zaslaný pouze mailem:
Je to jednoduché. Já neřeším co ty komponenty obsahují, ale pouze mnou zvolenou výslednou chuť, která mi vyhovuje pro uzení i pečení vepřového. Tedy 1-1,5l vody, 80g soli (včetně té, kterou den předem vetřu do masa na sucho+sušený česnek), 1čl Pragandy.
Pokud bych maso vařil, viz.vepřová konzerva, platí pouze 1čl Pragandy na 1kg masa, bez ohledu na tekutinu.
PS: peču teď nově – velmi pomalu 130°C/3-5hodin dle potřeby a subjektivního pocitu (měkosti masa i kůže).
Také tímto způsobem grilujeme vepřové koleno, ale chci upozornit na velikou a zásadní chybu v tomto receptu. Před nakládáním kolena do slaného láku se nesmí do kolena vtírat sůl ! Koleno se do slaného láku naloží rovnou !!! Já dávám 7-9dkg soli na litr vody a nemá to chybu. Kamarád to nejprve nasolil, podle vašeho návodu, za 24hod. to dal na 4 dny do slaného nálevu (jak uvádíte)a výsledek byl katastrofální. Koleno bylo strašně slané. Jestli-že někdo chce nejprve vetřít sůl do masa, tak ano, ale musí si nejprve odvážit množství , které použije do láku a z tohoto množství odebere část na vetření do masa. Přeji hodně úspěchů.
Nepopisoval bych to jako chybu a nesmí se. Nasolení nasucho je základem pro nakládání masa na uzení. Každopádně ani já už to nepoužívám a zůstal jsem u 80. gramů soli na litr vody + necelá lžička pragandy. Navíc dávám divoké koření a česnek. Zkoušel jsem naložit i jednotlivé plátky krkovice, ale tady je zapotřebí sotva třetina. Jinak jsou nepoživatelné. Nebo zkrátit dobu na pouhých 24 hodin.
Já bych to vaření úplně nezatracoval. Děláme to tak docela běžně http://www.zabijacky.cz/news/pecene-koleno-se-nikdy-nepreji/ a ten lák, co v něm koleno před grilováním vaříme, si dochutíme. Pokud se koleno vaří pomalu a dlouho,chuť laku do něj krásně přejde a při grilování zůstane šťavnaté
Proč ne? Popravdě, kdybych si dnes mohl vybrat, volil bych nejnovější možnost. S malým množstvím nálevu zatavit do fólie a pomaličku při 80°C v Sous-Vide. Ta věc je geniální. Nakonec jen gril na 20 minut a dokonalost.
http://www.electrolux.cz/products/ranges/ranges–kitchens/sousvide-range-page/
Taky se na koleno v sous-vide chystám. Na kolik hodin to vychází při 80st.?
Při 57°C 12 hodin. Ale nechává 24-48 na nižší. To je o volbě, ale já bych to asi tak nepřeháněl.
Dá se vypočítat půměr – na 3 cm tlošťky při 57°C 90-120 minut pro růžový střed. Přibližně.