Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44

Warning: include(includes/sociable_output.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44

Warning: include(): Failed opening 'includes/sociable_output.php' for inclusion (include_path='.:/opt/remi/php73/root/usr/share/pear:/opt/remi/php73/root/usr/share/php:/usr/share/pear:/usr/share/php') in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/sociable/sociable.php on line 44

Warning: Use of undefined constant TXT - assumed 'TXT' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/themes/night_club_dance_party_pee192/functions.php on line 1323

Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Marinované grilované koleno

Marinované grilované koleno


Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'auto_sociable' not found or invalid function name in /home/users/pabloq/moje-dobroty.cz/web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 308

16 Responses to “Marinované grilované koleno”

  • andrea says:

    Stačilo mi si jenom prohlédnout obrázky a už se mi sbíhají sliny. Já dělám nejčastěji grilované koleno podle tohoto receptu: http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/veprove-na-grilu/grilovane-koleno/, zatím se vždycky povedlo. Ty jo, už aby bylo léto 🙂

  • Moje Dobroty says:

    Odpověď na dotaz ohledně množství soli a Pragandy zaslaný pouze mailem:

    Je to jednoduché. Já neřeším co ty komponenty obsahují, ale pouze mnou zvolenou výslednou chuť, která mi vyhovuje pro uzení i pečení vepřového. Tedy 1-1,5l vody, 80g soli (včetně té, kterou den předem vetřu do masa na sucho+sušený česnek), 1čl Pragandy.
    Pokud bych maso vařil, viz.vepřová konzerva, platí pouze 1čl Pragandy na 1kg masa, bez ohledu na tekutinu.

    PS: peču teď nově – velmi pomalu 130°C/3-5hodin dle potřeby a subjektivního pocitu (měkosti masa i kůže).

  • Míla says:

    Také tímto způsobem grilujeme vepřové koleno, ale chci upozornit na velikou a zásadní chybu v tomto receptu. Před nakládáním kolena do slaného láku se nesmí do kolena vtírat sůl ! Koleno se do slaného láku naloží rovnou !!! Já dávám 7-9dkg soli na litr vody a nemá to chybu. Kamarád to nejprve nasolil, podle vašeho návodu, za 24hod. to dal na 4 dny do slaného nálevu (jak uvádíte)a výsledek byl katastrofální. Koleno bylo strašně slané. Jestli-že někdo chce nejprve vetřít sůl do masa, tak ano, ale musí si nejprve odvážit množství , které použije do láku a z tohoto množství odebere část na vetření do masa. Přeji hodně úspěchů.

    • Moje Dobroty says:

      Nepopisoval bych to jako chybu a nesmí se. Nasolení nasucho je základem pro nakládání masa na uzení. Každopádně ani já už to nepoužívám a zůstal jsem u 80. gramů soli na litr vody + necelá lžička pragandy. Navíc dávám divoké koření a česnek. Zkoušel jsem naložit i jednotlivé plátky krkovice, ale tady je zapotřebí sotva třetina. Jinak jsou nepoživatelné. Nebo zkrátit dobu na pouhých 24 hodin.

  • Martin says:

    Já bych to vaření úplně nezatracoval. Děláme to tak docela běžně http://www.zabijacky.cz/news/pecene-koleno-se-nikdy-nepreji/ a ten lák, co v něm koleno před grilováním vaříme, si dochutíme. Pokud se koleno vaří pomalu a dlouho,chuť laku do něj krásně přejde a při grilování zůstane šťavnaté

Leave a Reply for Moje Dobroty