Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Marinovaná grilovaná krkovička, mangold s česnekem, cibulkou a smetanou, šťouchané brambory s máslem

MangoldMangold je pro mne opravdu překvapením loňského léta. Náhodná koupě na farmářských trzích a chodím pro něj pravidelně jednou týdně.

V mém provedení je toto jídlo kombinace české a vietnamské kuchyně. Ono totiž jejich Bun Cha, marinované a rychle grilované vepřové maso je něco úžasného. A velmi jednoduchého.

 

 

 

 

 

Posuďte sami:

– 2PL rybí omáčky

– 2PL sojové omáčky

– 2PL oleje

– 2PL cukru

– 1PL citronové šťávy

– 3str posekaného česneku (český paličák stačí jeden)

– 3PL sekané zelené cibulky

– 1/2ČL mletého pepře

 

V této směsi dobře obalené a klidně 48 hodin marinované plátky krkovičky, pečené pod grilem na 260°C asi 5 minut z každé strany, jsou naprosto skvělé, šťavnaté a…všimněte si, že tam není sůl.

 

Mangold je nejlepší upravený jako špenát. Listy i s řapíky (300g=3porce), zkrácenými asi na 5 cm spařím ve vroucí vodě 4 – 5 minut. Je přece jen tužší než špenát. Ten by stačil1 – 2 minuty. Scedím a rychle zchladím studenou vodou. Vymačkám zbytek tekutiny a posekám jen lehce na větší kusy. Pak na pánvi „poprášené“ olivovým olejem rozpustím kousek másla a rychle zpěním najemno nasekanou šalotku a stejně tak česnek. Přidám usekaný mangold, promíchám, solím a pepřím. Nakonec jen lžíci či dvě husté smetany (33%) a chvilku prohřeji. No a šťouchané brambory…co dodat, umí snad každý – čím více másla, nebo kachního (husího) sádla, tím lepší. Běžně je dělám se smaženou cibulkou, pažitkou, nebo lehce podušeným, nezahuštěným kyselým zelím jako lepenici Ale v tomto případě je to zbytečné.

 

Krkovice,mangold,brambor

Sdílejte...

7 Responses to “Marinovaná grilovaná krkovička, mangold s česnekem, cibulkou a smetanou, šťouchané brambory s máslem”

  • Papandreau says:

    Běžně to dělám zezadu, vynikající, mohu doporučit. Holkám to šlo k chuti, tři krát nášup.

Komentáře