Restovaná zelenina s vejci
Proč stále trápit troubu a zapékat dlouhý čas, když na pánvi máte shodný, ne li chutnější pokrm za deset minut.
Záměrně neuvádím množství surovin. Je to jen o fantazii.
Kousek uzeného bůčku pokrájený na hrubší nudle jsem vyškvařil na pánvi a vyjmul z tuku. Dva střední brambory překrájel na osminky a na tuku opekl. Přidal půlkolečka mrkve a pod poklicí nechal na mírném plameni asi 8 minut. Vsypal zpět bůček, na plátky pokrájenou polovinu cibule, posekaný stroužek česneku a kousek feferonky. Něco málo kuliček čerstvého hrášku. Sůl a pepř. Nakonec jedno vejce a dobře promíchat.
No a výsledek? Podívejte jak krásná směs barev.
Jak jsem zmínil výše, je to o fantazii. Tahle dobrota se dá namíchat z čehokoliv. Klidně místo brambor rýže, různé druhy zeleniny, sojová či rybí omáčka…
[fb_like]