Minestrone selská
Přiznávám, do polévky Minestrone a čehokoliv jí podobné jsem se zbláznil. Takže zase opět jiná verze, vždy přizpůsobená momentálnímu obsahu lednice a spíže.
Na dva litry polévky potřebujeme
– 1,5l vývvar kuřecí, nebo jiný podle chuti a možností
– 200ml rajčatové pyré
– 2ks listy z čerstvé kapusty
– 1ks brambor středně velký
– 1/2ks cibule
– 1ks stroužek česneku
– 1PL olej olivový
– sůl, pepř, bazalka, petrželka
>> Do vroucího vývaru přidám pyré a postupně na kostičky pokrájené brambory a na nudličky kapustu. Vařím asi 10 minut a přidám na oleji orestovanou cibuli na plátky a česnek nadrobno posekaný. Vařím další 3 minuty, odstavím a přidám sůl, bylinky a případně trochu chilli pasty či omáčky.
>> Přidat nějaké těstoviny, hrst rýže, nebo kus-kusu, případně ovesné vločky nemusí bt od věci.
A zase další verze je na světě. já netvrdím, že je to opravdová minestrone. Prostě jsem si ji tak nazval. A popravdě mi na ní nejvíce chutná ten masovo zeleninový vývar s rajčaty.