Minestrone zase jinak
Když jsem dostal od známého velikou cukinu, bylo mi okamžitě jasné, že skvělá Italská polévka Minestrone bude jedním z jídel, kam ji přidám. A protože je to polévka lehoučká a zdravá, neskutečně rychle připravená, nezůstalo u jedné varianty.
Léto na stole za 15 minut
– 2l vývar kuřecí
– 200g loupaná rajčata z plechovky (nebo sladká čerstvá)
– 1ks brambor střední
– 1ks paprika bílá
– 200g cuketa
– 1ks cibule menší
– 1ks stroužek česneku
– 2-3PL těstovin dle chuti
– Sušená bazalka a čerstvá petrželka
– Sůl a pepř
>> Do vroucího vývaru vsypeme na kostičky či nudličky pokrájené brambory, rajčata a po třech minutách varu těstoviny.
>> Zatímco se vaří, oretujeme na olivovém oleji pokrájenou cibuli, papriku, cuketu a česnek. Přidáme do polévky.
>> Vaříme tak dlouho, aby těstoviny byly akorát (tady ne nutně musí platit al dente). Přidáme bylinky, sůl a pepř a odstavíme z plamene.
>> Přichutit během varu dvěma lžícemi bílého vína, nebo nakonec ještě čerstvým česnekem je jen věcí volby, stějně jako mnoho dalších možností.
A ještě verze s vajíčkem, několika kapkami chili omáčky a pestem Genovese. Přestože na pestu nijak zvlášť neujíždím, v této polévce je prostě excelentní.
zní to skvěle, jen by mě zajímalo kam patří rajčata. v postupu to není uvedeno, děkuji za odpověď
Jeeje…
Trapná chybka opravena a já se omlouvám.
není vůbec za co, hned o víkendu vařím :))
Vyzerá krásne, len do surovín doplnte tú cuketu. Idem to tu všetko prečítať. je tu pekne. Ďakujem
Aj ja…za upozornění 🙂 Pěkné počtení a dobrou chuť.
Vypadá to krásně. O víkendu ji určitě udělám 🙂