Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Minimalistic czech burger art…

Minimalistic czech burger art01 Jak už popsáno tady a tady vyzkoušet burger z umletého flanku byla výzva. To maso vypadalo opravdu skvěle i při ceně 88.- Kč/kg. A taky tak ve výsledku chutnalo.

 

 

 

 

 

Maso na burgery

500g hovězí pupek

100g cibule

1ks vejce

1PL strouhanka

paprička

libeček

sůl a pepř

 

 

>> Tuku, blan a šlach zbavené maso umeleme na středním kotouči (č.5) společně s papričkou, cibulí a libečkem. Solíme a pepříme, promícháme s vajíčkem (opět se hodí „chytré“) a strouhankou. Necháme v lednici půl hodiny odpočívat.

 

Hovězí pupek odblaněný a umletý01

 

Hovězí pupek - směs na hamburgery01

 

>> 100 gramů masa maximálnbě 3 minuty z každé strany opékáme na mřížkové pánvi a pak necháme další 3 odpočívat s kouskem másla. Takto už jsou ovšem propečené dost – medium, takže kdo rád medium rare nechá jen minuty 2.

 

A když český burger, tak česky servírovaný.

 

Minimalistic czech burger art – 100 gramový mazlíček, k němu chleba krajíček, okurčička kvašená a dobře chlazená, pikantní pasta a hořčice, křupavá cibulka a paprika…

Minimalistic czech burger art

 

 

Stupně propečení

Rare = téměř syrový, kdy vnitřek steaku je studeny

Medium rare = slabě propečený, s růžovým vlažným středem

Medium = středně propečený, s tmavě růžovým středem a propečeným povrchem

Well done = zcela propečený steak, se šedivým a suchým vnitřkem

 

 

Ještě bude následovat

 

Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů

Sdílejte...

3 komentáře to “Minimalistic czech burger art…”

Komentáře