Minimalistic czech burger art…
Jak už popsáno tady a tady vyzkoušet burger z umletého flanku byla výzva. To maso vypadalo opravdu skvěle i při ceně 88.- Kč/kg. A taky tak ve výsledku chutnalo.
Maso na burgery
500g hovězí pupek
100g cibule
1ks vejce
1PL strouhanka
paprička
libeček
sůl a pepř
>> Tuku, blan a šlach zbavené maso umeleme na středním kotouči (č.5) společně s papričkou, cibulí a libečkem. Solíme a pepříme, promícháme s vajíčkem (opět se hodí „chytré“) a strouhankou. Necháme v lednici půl hodiny odpočívat.
>> 100 gramů masa maximálnbě 3 minuty z každé strany opékáme na mřížkové pánvi a pak necháme další 3 odpočívat s kouskem másla. Takto už jsou ovšem propečené dost – medium, takže kdo rád medium rare nechá jen minuty 2.
A když český burger, tak česky servírovaný.
Minimalistic czech burger art – 100 gramový mazlíček, k němu chleba krajíček, okurčička kvašená a dobře chlazená, pikantní pasta a hořčice, křupavá cibulka a paprika…
Stupně propečení
Rare = téměř syrový, kdy vnitřek steaku je studeny
Medium rare = slabě propečený, s růžovým vlažným středem
Medium = středně propečený, s tmavě růžovým středem a propečeným povrchem
Well done = zcela propečený steak, se šedivým a suchým vnitřkem
Ještě bude následovat
Flank burger s Demi Glace, smažené bramborové hranolky a cuketové ragů