Hledat
Alza
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archiv
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa

MISO – znáte to? Jíte? A máte rádi?

MisoSoupJá tedy ne! Ačkoliv MISO pasta patří mezi deset nejzdravějších potravin světa, pro mne je synonymem toho co je zdravé a tím pádem nechutné. Japonci by mne za ten názor umlátili hůlkami a já si z toho prd dělám. Nedávno jsem v Intersparu mezi zahraničními specialitami narazil na tuto krabičku. Naivně jsem si myslel, že to bude jako se vším instantním. Bezduchá srajda. Omyl! Japonci jsou prostě perfekcionisti a tak tento výrobek je opravdu základní Miso Soup. Na druhou stranu, co zkazit na tak jako tak hotové pastě? I když… Známe to! Stačí tedy jen přidat ty správné ingredience. Primárně mořskou řasu Nori. Tu samozřejmě nemám. Takže co? Experiment.

V krabce je 5 pytlíků na zalití vroucí vodou. Mělo by to být asi 1,5 – 2 deci na sáček. Co přidat navíc krom řasy si zjistěte sami. Já se rozhodl rovnou experimentovat.

 

obsah a to co jsem právě měl k dispozici

MisoSoup01

 

obsah sáčku

MISO - obsah sáčku

 

napoprvé jsem tedy pouze zalil vodou a přidal porcičku rýžových nudlí, jarní cibulku a petrželku

MISO - obsah sáčku, voda, nudle, cibulka, petrželka

 

 

Je to MISO. Nechutná mi.

Co tedy dál? Vyzkouším zalít kuřecím vývarem a přidat kousek ryby na oliváči opečené. Taky citron. A uvidí se. Každopádně fotky postupně a časem. Zajímá mne váš názor. Jíte to a máte rádi? Já už několik vyznavačů, Čechů znám. Škoda že až teď. Popravdě ta pasta kterou jsem si kdysi koupil skončila po dvojím použití spláchnutá v záchodě. Nikdo ji nechtěl.

 

 

MDMP

Sdílejte...

6 komentářů to “MISO – znáte to? Jíte? A máte rádi?”

  • Petra C. says:

    Miso znám, kupuji a jím. V této formě „instantní“ i klasické (např. od firmy Sunfood). Z tohoto inst.misa si dělám polévku v práci, kdy jen přidám pokrájené tofu, lahůdkovou cibulku a přidám třeba mungo klíčky.

  • Bára says:

    Miso používám na doporučení léčitele od té havárie ve Fukušimě. Aby ho jedly i děti, 6 a 8 let, „vymyslela“ jsem tento recept. Podusím na cibulce vepřové plecko nakrájené na kostky, posolené, pokmínované, poprášené moukou. podlité vodou. Za chvíli přidám trochu pokrájené mrkve. Dusím vše asi hodinu a před koncem rozmixuji vše kromě masa, přidám vodu, aby bylo hodně štávy, Miso a případně trochu zahustím a podávám s rozmačkanými brambory. Tohle je jídlo které děti sní, ještě si přidají a jejich tatínek to taky sní neb nic netuší…

    • Moje Dobroty says:

      Krásná ukázka faktu, že MISO lze přidat do téměř čehokoliv. Pro mne bohužel má tak nepříjemnou chuť, že ho poznám kdekoliv. Takže se musím nutit abych to jedl. Každopádně olivy jsou pro mne ještě horší 🙂

      • Bára says:

        Kdysi dávno, ještě v mládí, jsem přivezla na silvestrovskou kalbu mňamku z oliv a měla opravdu úspěch i u těch co olivy normálně nejí. Na plátek dobré anglické se položí plátek eidamu, posype se tymiánem, do olivy se dá mandle a zabalí se do sýru s anglickou a takovýchto „válečků“ se udělá spousta a položí se na plech s papírem tak, aby se nerozdělávaly a dá se to do předehřáté trouby jen na chvíli, aby sýr změkl a anglická chytla opečenej šmrnc. Po vychládnutí to drží pěkně pohromadě.
        Jelikož já zas nejím brambůrky, křupky a vlašáky, je tato alternativa nutná k přežití 🙂

        • Moje Dobroty says:

          Všem doporučím, ovšem u mne stále stejně: olivy ucítím takříkajíc na míle. Jsou mi odporné a když se zakousnu je to hrůza. Dvě hodiny jsem schopen plivat a prskat. A čím „lepší“(černé), tím je to horší…
          Je vlastně paradox že miluju olivový olej. Jenomže ten chutná opravdu jinak.
          Každopádně je to hezký návod a já děkuji. Ostatní (ne takoví ignoranti) jistě ocení 🙂

          Váš Pavel…

Komentáře