Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Modré maso dík červenému zelí

Modré maso dík červenému zelí01 To je ale blbej název viďte. Jenomže první co mne napadl když jsem viděl výsledek. Tento recept navazuje na zadělávané krůtí kousky v červeném zelí. Narozdíl od těch ovšem je z masa vepřového a zelíčka čerstvého. Postup ohromně jednoduchý, výsledek typicky parádní pro českou papulu. Navíc opět pokrm typu vše v jednom hrnci, tedy maximálně snadná příprava a výborné prolnutí chutí. A barev. Odtud ten název.

 

 

 

Tak do toho. Sezónní mladé červené zelíčko dušené s masem.

 

 

 

 

Suroviny

800g maso z plece
600g zelí
200g cibule
0,5l vývar
2ks stroužek česneku
1PL jíška
1PL jablečný ocet
1dl smetana
sůl, pepř a kmín

 

 

Postup

>> Maso pokrájíme na kousky 3×3 cm. Promícháme se solí, pepřem a kmínem, překrájenou cibulí a česnekem. Vložíme do trouby na 160C a 40 minut pečeme. Podlijeme horkým vývarem a dopečeme doměkka. Tedy skoro. Tak aby ještě drželo pěkně pohromadě.

>> Vmícháme nakrouhané zelí a pod poklicí pečeme dalších 30 minut. Přidáme jíšku (studenou) rozmíchanou v horké vodě, dobře promícháme a necháme v troubě dalších 20 minut.

>> Dochutíme octem, zjemníme smetanou, sladkou, nebo kysanou. Volba čistě osobní. Opět promícháme a v teplé vypnuté trobě necháme odpočívat. Já si to dal opět s knedlíkem (uhlohydrátové peklo), nicméně vůbec bych neodmítnul bagetku, nebo domácí bramborové krokety.

 

 

Tohle jídlo jsem schopen jíst i studené a myslím že by vůbec nebylo od věci naplnit směsí papriku nebo vydlabanou cibuli a zapéci. To bych ale vynechal tu jíšku.

 

Modré maso dík červenému zelí02

Sdílejte...

4 komentáře to “Modré maso dík červenému zelí”

  • Hannah12 says:

    Tak tohle vypadá velmi lákavě a šmačně!
    Až totok ukuchtím chlopkovi, bude v sedmém nebi. On je totiž milovník „Eintopf(ů)“.
    Dokonce jsem od něj dostala kuchařku s názvem „Vaříme v jednom hrnci“…asi mi tím chtěl něco naznačit. 🙂
    Jen otázečka, vývar je libovolný? Zrovna mám v lednici uzený vývar, to by snad mohlo být, ne?
    A ještě se zeptám, co bys řekl na přílohu malé bramboráčky?

    • Moje Dobroty says:

      Tuž ja, začinam od konca bo bramborak je vyzva jak cyp. V každym připadku dopuručuju. Stejnak aj vyvar z uzeneho babuťa.
      PS: Tvojeho chlopa začinam mit raděj jak Tebe, bo nejenže vi co třeba, ale aj to umi fajně podať.
      PPS: sem věděl že na totok budeš pisať 😀

  • Marek says:

    Zdravím pane Pavle,
    mým volacím znakem je „chlopek od Hany“ 😉 Lichotí mi, že má žena je u vás až na druhém místě v žebříčku oblíbenosti. Co se týče tohoto receptu, byla Hana povolána před nastoupenou jednotku s jednoznačným rozkazem: ZROB TO!!!!
    Děkuji za inspiraci a rád vás uvítám v našem klubu „Přátel jednoho hrnce“.

    Přeji krásný den a hodně fajnych receptu a neutuchajicí elán.

    /marek

    • Moje Dobroty says:

      Tož fajny den chlope.
      Sem nadšeny bo rodinne združeni sem tu eště neměl.
      Vstup do klubu vitam a jak budu aj legitky (počitam jakosi červene) je to uplně dokonale.

      Hodně štěstí a sledujte dále…

      Pavel

Komentáře