Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

>> Máte rádi Boršč?

Boršč narychloJá moc. A stejně stylově tak velmi podobnou polévku Balkánskou Čorbu. Ale! Nikdy se mi nedaří uvařit jej dle jakéhokoliv receptu k plné spokojenosti. Když mi jej kdysi, kuřecí připravil spolubydlící tady v Praze, Ukrajinec, bylo to něčem jiném. Skvělé. Já si ale recept nevzal 🙁

Paradoxní pak je, že nejvíce mi chutná takováto rychlopolívka ze zbytků právě posbíraných v lednici. Takže tentokráte jen fotorecept pro inspiraci.

 

 

vše co najdete

Boršč - suroviny - popisky

 

krájená kořenová zeleninka a česnek – tu na oleji či sádle orestuji do zlatava, zaliju hovězím vývarem a přidám to ostatní, taky lžičku mleté papriky, bobkový list…

Boršč - suroviny - krájené

 

přiveduk varu, zahustím trochou jíšky za dvacet minut přidám řepu, pokrájené maso a na dochucení sůl, pepř, ocet, cukr… do talíře pak kysanou smetanu

Boršč narychlo01

 

Je to s podivem. Takováto rychlovka mi většinou vyhovuje nejvíce. Hlavně je to ale o rozumné kombinaci těch správných surovin.

 

MDMP

Sdílejte...

6 Responses to “>> Máte rádi Boršč?”

  • Petra C. says:

    Tak to se mi fakt líbí!!! Boršč miluju a tohle opravdu vypadá na rychlovku. Teď ještě nastřádat do lednice všechny ty věci 😛

  • Hannah12 says:

    Náčelníku, asi tušíš, že ptát se mě, jestli mám ráda boršč je asi tak stejné, jako by ses ptal medvěda, jestli rád med. 🙂 Boršč můžu kdykoli a v jakémkoli množství.

    S borščem se mi pojí takový veselý příběh…manžel má kolegu Ukrajince. Jednou se mu manžel zmínil, že mám ráda boršč a za dva dny jsem obdržela pudelko s borščem tak famózním, že jsem se na chvíli ocitla v gastronomické nirváně. A okamžitě pochtívala recept. A recept jsem taky dostala, napsaný úhlednou azbukou. Oprášila jsem svou znalost ruskovo jazyka a společně se strejdou Gůglem recept přeložila a následně pochopila, že ruskaja ženščina vstává v 5 ráno a začíná vařit, bo by jinak tu fajnu zupku nestihla ukuchtit.
    Takže postup jsem si značně zjednodušila, ale i tak s přípravou boršče prožiju hezké poetické dopoledne. 🙂 Ale stojí to za to.

  • Petra C. says:

    Ještě jedna malá poznámečka – i když hodně chci udělat jen málo boršče, nikdy se mi to nepodaří. Vždy je z toho obří kotel. A pak to jím týden sama 😛

    • Hannah12 says:

      Petro,
      tak to jsme na tom úplně stejně. Boršč se prostě v malém množství udělat nedá, takže pěti litrový kotel, který pak pojídám týden sama, neb můj muž cokoli, kolem čeho prošla řepa nepozře. 🙂

Komentáře