Na co jsem pozapoměl
Jen takový náhodný seznam věcí uložených a nepopsaných zde. Je pravda že už fotím kde co. Téměř každý krajíc chleba máslem namazaný, párky k snídani, oběd v práci telefonem. No a tak občas při procházení fotek najdu drobnosti na které je škoda zapomenout. Tentokrát rýže jak ji připravuji už takříkajíc nastálo a restovaná zeleninka již mám opravdu rád. Má svou historii.
Jasmínová rýže na másle s cibulkou
postup je tady už několikrát a je opravdu neměnný…
Restovaná zelenina s vejci
To si jednou kamarád který za mnou přišel do restaurace kde jsem vařil řekl o něco mimo jídelníček. Mělo to být rychlé, lehké a zmínil vajíčko. No proč ne?
stačí jen jakoukoli zeleninku předvařenou či blanšírovanou zprudka orestovat na olivovém oleji, másle, slanince a promíchat s vyklepnutým vajíčkem…
Určitě doplním často vařeným bramborem jehož kousky opékám první a do křupava, a ke konci stroužkem posekaného česneku. Kořením jen solí a pepřem, ale směs Kotányi z řady inspirace není vůbec špatná stejně jako bylinková sůl.
nakonec už jednoznačně odstředivka IBILI když chci jako doplněk kousek salátu, nebo skvělou rukolu…
MDMP