Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Na grilu – Anticuchos z krůtích srdíček

Anticuchos krůtí02Jak jsem je viděl v pultu, tak jsem je musel koupit a vyzkoušet. Krůtí srdíčka jako Anticuchos nedávno tady uvedené. A rozhodně se vyplatilo. A ještě jsem si porovnal rozdíly. Protože část připravena klasicky. Tedy dušená na slanině. A protože někdy mám chuť jíst hrozná svinstva, nakonec ještě taková lehce hororová kombinace. Tož kuknite. A do toho…

 

Krůtí srdíčka

Stojí to v průměru 60,- korun za kilo. Jsou dost veliká, takže se s tím dobře pracuje a velmi jemná, tedy na přípravu mnohem rychlejší než vepřová a hovězí. Stejně jako kuřecí. No a úprava před přípravou? Nádhera. U většiny kousků pouze stačí odříznout asi půlcentimetrový kousek z horní části.

 

Fazole

Tady vycházím ze dvou věcí. Jihoamerická kuchyně je o luštěninách a černé fazole jsou klasika. No a shodou okolností jsem vyzkoušel indické Dal Makhani. Takže byla přímá návaznost.

 

Salsa

Původně jsem si chtěl k tomu masu připravit tradiční chimichuri pastu. Jenže nikdy nemám pohromadě správné bylinky a koupit si celé svazečky pro jednu porci ve výsledku je pitomost. Takže další klasika. Salsu v základu z rajčat, papriky a cibule mám stejně radši.

 

Suroviny

Maso – krůtí srdíčka, slanina, kimchi pasta s oliváčem a rajčaty

Fazole – česnek, cibulka, fazole, oliváč, sůl, pepř, chilli omáčka sriracha

Salsa – okurka, paprika, rajče, česnek, cibulka, fenykl, petrželka, oliváč, sůl, pepř, ocet (jablko a švestka)

 

Postupy

U mne už stálici, pastu, jsem doplnil olivovým olejem a rozsekaným pečeným rajčetem. V tom promíchal podélné čtvrtinky srdíček. Takže vyšlo jedno na špíz. K tomu jsem pak napichoval střídavě klasickou slaninu.

Fazole jsem měl připravené od minula. A to doporučuji. Uvařit jich více a pak co zbude nacpat i s vývarem do sklenice ještě horké. Uzavřít a chladné odložit do lednice. Dojdou a jsou pak ihned k použití.

Takže fazole – na oliváči orestujeme drobně pokrájenou cibuli, česnek a papričku. Na to vařené fazole a pod poklicí prohříváme deset minut. Pak rozmačkáme šťouchadlem na brambory, dochutíme a je hotovo.

Salsa je jen o fantazii co se týče zeleniny. Vše pokrájíme na drobno, česnek spíše najemno posekáme. Dochutíme a promícháme. Necháme v lednici deset minut odpočinout. Octů je na výběr mnoho, takže je to jen o chuti.

No a gril. 2×6 minut na střední teplotu. To je taková, že vše se viditelně barví od žhavé mřížky, ale nehoří. Je trochu nižší než na steak, nebo burger, které musí být hotové za polovinu času, ale taky s otiskem mřížky. Nakonec pokapeme vše na talíři limetkou a posypeme maldonem. Pozor, lehce, slanina totiž…

 

Anticuchos

DSC_0007

 

DSC_0014

 

DSC_0026

 

DSC_0107

 

DSC_0115

 

Dušené na slanině

DSC_0039

 

DSC_0047

 

DSC_0055

 

DSC_0081

 

DSC_0091

 

Sviňárna

Už nejednou jsem přiznal, že čas od času neodolám guláši z konzervy. Tak tady vylepšený a usnadněná práce. Srdíčka jen doměkka dušená na cibuli doplněná konzervou. A aby toho nebylo málo, tak jsem to druhý den v devět ráno snídal :O

srd gul s kon

 

A dobrou chuť i vám, MDMP

 

Sdílejte...

Komentáře