Na másle restované ředkvičky a kuřátko ochucené himálájskou solí
To gurmánka Šárka za tohleto může. Fakt. Já nikdy ředkvičku tepelně neupravoval. Dnes ale dle jejího článku pokus a spokojenost veliká. Převeliká. Už jen ta vůně když se plátečky začnou na másle prohřívat je naprosto dokonalá.
No a protože paní doktorka mi v poslední době pravidelně opakuje že nejkaloričtější jídlo si mám dát k snídani, jedl jsem to hezky po ránu. Ono s těmi kaloriemi je to u mne už opravdu dost nahnuté. Takže do budoucna se může stát že úplně změním obsah tohoto webu. No ale nač stahovat kalhoty… hmm, k tomu brodu mám asi tak šest metrů…
Tak uvidíme, je to ve hvězdách 😛
Opravdu snadný postup přípravy
>> Několik ředkviček si pokrájíme na přijatelné tvary – já jedině na krouhači podobném tomu z reklamy a na plátečky. Rozhodíme po pánvi na oříšek rozpuštěného másla nebo ještě lépe Ghí a pomalu prohříváme. Přesně tak dlouho jak opékáme na grilovací pánvi kousek nenaklepaného jen soleného a pepřeného kuřecího prsíčka. Tedy asi dvě minuty z každé strany a na olivovém oleji.
nakonec vše bohatě sypeme čerstvou pažitkou, nebo ještě raději řeřichou setou a nezapomeneme na sůl máme li tu možnost – Himálájská růžová je chuťově opravdu dokonalá a také zdraví prospěšná
Rychlé, snadné, chutné, barvité… Co chtít od jídla více?
MDMP
Tak to já tepelně upravuji už dlouho, nejraději mám, když se pak přihodí vejce, jen čerstvě mletý pepř, /mám ráda 4. barev/, mořská sůl, udělat řídkou míchanici, posypat pažitkou a k tomu krajíček chleba. Mňam. 🙂
Krásné 😀 Mám radost a starost. Páč jsem ještě nevyzkoušel.
…Proč starost???….Proč??? Vždyť na těchto jednoduchých jídlech není co pokazit. Ale ta ředkvička musí být dobře orestovaná, ale ještě lehce křupavá, pak už je to rychlovka.