Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Na másle restované ředkvičky a kuřátko ochucené himálájskou solí

Na másle restované ředkvičky a kuřecí špalíček01To gurmánka Šárka za tohleto může. Fakt. Já nikdy ředkvičku tepelně neupravoval. Dnes ale dle jejího článku pokus a spokojenost veliká. Převeliká. Už jen ta vůně když se plátečky začnou na másle prohřívat je naprosto dokonalá.

No a protože paní doktorka mi v poslední době pravidelně opakuje že nejkaloričtější jídlo si mám dát k snídani, jedl jsem to hezky po ránu. Ono s těmi kaloriemi je to u mne už opravdu dost nahnuté. Takže do budoucna se může stát že úplně změním obsah tohoto webu. No ale nač stahovat kalhoty… hmm, k tomu brodu mám asi tak šest metrů…

 

Tak uvidíme, je to ve hvězdách 😛

 

Opravdu snadný postup přípravy

>> Několik ředkviček si pokrájíme na přijatelné tvary – já jedině na krouhači podobném tomu z reklamy a na plátečky. Rozhodíme po pánvi na oříšek rozpuštěného másla nebo ještě lépe Ghí a pomalu prohříváme. Přesně tak dlouho jak opékáme na grilovací pánvi kousek nenaklepaného jen soleného a pepřeného kuřecího prsíčka. Tedy asi dvě minuty z každé strany a na olivovém oleji.

 

nakonec vše bohatě sypeme čerstvou pažitkou, nebo ještě raději řeřichou setou a nezapomeneme na sůl máme li tu možnost – Himálájská růžová je chuťově opravdu dokonalá a také zdraví prospěšná

Na másle restované ředkvičky a kuřecí špalíček03

 

Rychlé, snadné, chutné, barvité… Co chtít od jídla více?

 

MDMP

Sdílejte...

3 Responses to “Na másle restované ředkvičky a kuřátko ochucené himálájskou solí”

  • Milada K. says:

    Tak to já tepelně upravuji už dlouho, nejraději mám, když se pak přihodí vejce, jen čerstvě mletý pepř, /mám ráda 4. barev/, mořská sůl, udělat řídkou míchanici, posypat pažitkou a k tomu krajíček chleba. Mňam. 🙂

    • Moje Dobroty says:

      Krásné 😀 Mám radost a starost. Páč jsem ještě nevyzkoušel.

      • Milada K. says:

        …Proč starost???….Proč??? Vždyť na těchto jednoduchých jídlech není co pokazit. Ale ta ředkvička musí být dobře orestovaná, ale ještě lehce křupavá, pak už je to rychlovka.

Komentáře