Narozeninový buřtguláš
Jojo, je to tak. Na své 44.narozeniny jsem si nepřipravil kdovíjaké menu. Jen tenhle parádní bramborový gulášek jako záchranáře na ráno. A opravdu se hodil…
Z čeho
– 300g brambory
– 250g klobása
– 100g cibule
– 2PL mletá paprika
– 2PL jíška
– 2PL ovesné vločky
– 1PL sádlo
– 1,5l voda
– 1ks bujónová kostka
– 2ks stroužek česneku
– sůl, pepř, kmín, majoránka, paprička
Jak
>> Cibuli orestujeme do zlatava na sádle, přidáme papriku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a ochutíme kostkou, utřeným česnekem, papričkou a kmínem.
>> Vsypeme pokrájené brambory a vločky, za pět minut jížku a po dalších pěti pokrájený párek či klobásku. Nebo místo toho hříbky.
>> Nakonec vychutíme dle potřeby solí, pepřem , majoránkou a dalším stroužkem česneku.
Divíte se té kostce? Nedivte. Já je sice opravdu nerad, ale tohle jídlo chci vyloženě „po hospodsku“.
MDMP
Sice nejsem po flámu, ale dala bych si, vypadá to ukrutně jedle.
Ta kostka u Tebe mě hned zaskočila, ale vysvětlení má logiku.
Se zpožděním, vše nej nej!
Děkuji Milado a potvrzuji – nejenže to bylo ukrutně jedlé, ale musím neskromně přiznat, že tentokráte opravdu skvělé. Kostka je tady na místě a já to bez ní, stejně jako dršťkovou ani nedělám. Naopak tradiční a čistý vývar z masa už ani omylem neříznu. To sou ale paradoxy viď 😀
Drahý náčelníku,
přeji (opožděně) vše dobré k narozeninám. V našem věku postačí prý podržet minutu ticha za padlé a krátká kondolence. Ale přesto popřeji i navrch hodně zdraví, což je přesně to, co potřebujeme.
Jinak na takovýto buřtguláš se nechám pozvat kdykoli, nejen po flámu. Mňamka už jen z fotky. 🙂
Drahá Hanico, musím přiznat že na věku mi opravdu nezáleží a na zdraví obecně prdim. Páč jak to nebolí tak to není.
No jo, ale paní doktorka už děsně hubuje a já mám…
No cococo? Si mysliš že přestanu vařit? Když to bolí málo, jako by nic!