Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Narozeninový buřtguláš

Buřtguláš_120514_03Jojo, je to tak. Na své 44.narozeniny jsem si nepřipravil kdovíjaké menu. Jen tenhle parádní bramborový gulášek jako záchranáře na ráno. A opravdu se hodil…

 

 

 

 

Z čeho

– 300g brambory
– 250g klobása
– 100g cibule
– 2PL mletá paprika
– 2PL jíška
– 2PL ovesné vločky
– 1PL sádlo
– 1,5l voda
– 1ks bujónová kostka
– 2ks stroužek česneku
– sůl, pepř, kmín, majoránka, paprička

 

Jak

>> Cibuli orestujeme do zlatava na sádle, přidáme papriku a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a ochutíme kostkou, utřeným česnekem, papričkou a kmínem.

>> Vsypeme pokrájené brambory a vločky, za pět minut jížku a po dalších pěti pokrájený párek či klobásku. Nebo místo toho hříbky.

>> Nakonec vychutíme dle potřeby solí, pepřem , majoránkou a dalším stroužkem česneku.

 

Divíte se té kostce? Nedivte. Já je sice opravdu nerad, ale tohle jídlo chci vyloženě „po hospodsku“.

 

Buřtguláš - miska

 

MDMP

Sdílejte...

4 Responses to “Narozeninový buřtguláš”

  • Milada K. says:

    Sice nejsem po flámu, ale dala bych si, vypadá to ukrutně jedle.
    Ta kostka u Tebe mě hned zaskočila, ale vysvětlení má logiku.
    Se zpožděním, vše nej nej!

    • Moje Dobroty says:

      Děkuji Milado a potvrzuji – nejenže to bylo ukrutně jedlé, ale musím neskromně přiznat, že tentokráte opravdu skvělé. Kostka je tady na místě a já to bez ní, stejně jako dršťkovou ani nedělám. Naopak tradiční a čistý vývar z masa už ani omylem neříznu. To sou ale paradoxy viď 😀

  • Hannah12 says:

    Drahý náčelníku,
    přeji (opožděně) vše dobré k narozeninám. V našem věku postačí prý podržet minutu ticha za padlé a krátká kondolence. Ale přesto popřeji i navrch hodně zdraví, což je přesně to, co potřebujeme.

    Jinak na takovýto buřtguláš se nechám pozvat kdykoli, nejen po flámu. Mňamka už jen z fotky. 🙂

    • Moje Dobroty says:

      Drahá Hanico, musím přiznat že na věku mi opravdu nezáleží a na zdraví obecně prdim. Páč jak to nebolí tak to není.
      No jo, ale paní doktorka už děsně hubuje a já mám…
      No cococo? Si mysliš že přestanu vařit? Když to bolí málo, jako by nic!

Komentáře