Nugety z kuřátka či tresky s maďarským Lecsó
Když už si připravíte lečo podle zmíněného receptu, neopomeňte jej použít jako přílohu. Doplněk k masu, nebo rybě. Vynecháme vajíčko a přidáme kousky posekaných pálivých papriček. K tomu nugetky z kuřecích či krůtích prsíček, nebo ryby. Tresky například. Ale klidně kapra. Ty jednoduše posypeme sušeným česnekem, mletým pepřem, pokapeme citronem a "utopíme" na dvě hodinky do vajíčka (třebas i chytrého – ony vám pak nezačnou povídat moudra ze života drůbeže a ryb). Obalíme ve směsi mouky, strouhanky a koření a dosti zprudka dokřupava opečeme v oleji, nebo přepuštěném másle.
Směs na obalení
3PL strouhanka
3PL mouka hladká
1čl paprika mletá
1čl sůl
1/2čl pepř mletý
Mouka je ideální kukuřičná, nebo rýžová. Obě mnohem lepší než tradiční pšeničná. Obzvláště ta kukuřičná má opravdu výraznou chuť ve výsledku. Já ji samotnou nerad, ale tady je fajn.
Budete mít chuť jen si kusem masa hrnout pikantní dušenou zeleninku na vidličku a mlaskat jako o závod 🙂
Zabalte to vše do tortilly s hrstkou čerstvého koriandru a případně kouskem čerstvého sýru. Máte fajnovou svačinku sebou do práce.
Nebo přidejte při přípravě lecsó trochu rajčatové šťávy (protlak rozmíchaný ve vývaru) a podávejte s kousky hovězího z polévky. Taková loupaná plec. Hmm, to bych volil já…
Pavle, a proč to necháš takovou dobu ve vejci? :-O
No v podstatě jen proto, že není nic proti ničenu.
1/ stejně jej pak použiješ na obalování, ale po dvou hoďkách trošku vsákne do masa a zkřehčí jej.
2/ když do něj přidáš lžíci smetany, bude to ještě lepší.
3/ když piva, bude to zajímavější atd…
Tak tak Romanko…