Hledat
Počasí
Počasí Praha 10 - Slunečno.cz
Nejnovější seriály
Hodnocení na SerialZone.cz
Řekli o jídle…

- "Objev nového jídla znamená pro člověka mnohdy více, než objev nové hvězdy"
Savarin

- "Gurmán, který myslí na kalorie, je jako prostitutka, která se dívá na hodinky"
James Beard

- "Největším nepřítelem českého kuchaře je jeho fantazie"
Zdeňek Pohlreich

Rubriky
Archivy
TOPlist
TOPlist
QR Code

QR Code

Anketa
Radar

Nugety z kuřátka či tresky s maďarským Lecsó

Nugety z kuřátka či tresky s maďarským Lecsó Když už si připravíte lečo podle zmíněného receptu, neopomeňte jej použít jako přílohu. Doplněk k masu, nebo rybě. Vynecháme vajíčko a přidáme kousky posekaných pálivých papriček. K tomu nugetky z kuřecích či krůtích prsíček, nebo ryby. Tresky například. Ale klidně kapra. Ty jednoduše posypeme sušeným česnekem, mletým pepřem, pokapeme citronem a "utopíme" na dvě hodinky do vajíčka (třebas i chytrého – ony vám pak nezačnou povídat moudra ze života drůbeže a ryb). Obalíme ve směsi mouky, strouhanky a koření a dosti zprudka dokřupava opečeme v oleji, nebo přepuštěném másle.

 

 

Směs na obalení

3PL  strouhanka

3PL mouka hladká

1čl paprika mletá

1čl sůl

1/2čl pepř mletý

 

 

Mouka je ideální kukuřičná, nebo rýžová. Obě mnohem lepší než tradiční pšeničná. Obzvláště ta kukuřičná má opravdu výraznou chuť ve výsledku. Já ji samotnou nerad, ale tady je fajn.

 

Budete mít chuť jen si kusem masa hrnout pikantní dušenou zeleninku na vidličku a mlaskat jako o závod 🙂

Nugety z kuřátka či tresky s maďarským Lecsó02

 

Zabalte to vše do tortilly s hrstkou čerstvého koriandru a případně kouskem čerstvého sýru. Máte fajnovou svačinku sebou do práce.

Nebo přidejte při přípravě lecsó trochu rajčatové šťávy (protlak rozmíchaný ve vývaru) a podávejte s kousky hovězího z polévky. Taková loupaná plec. Hmm, to bych volil já…

Sdílejte...

2 komentáře to “Nugety z kuřátka či tresky s maďarským Lecsó”

  • Roomanka says:

    Pavle, a proč to necháš takovou dobu ve vejci? :-O

    • Moje Dobroty says:

      No v podstatě jen proto, že není nic proti ničenu.
      1/ stejně jej pak použiješ na obalování, ale po dvou hoďkách trošku vsákne do masa a zkřehčí jej.
      2/ když do něj přidáš lžíci smetany, bude to ještě lepší.
      3/ když piva, bude to zajímavější atd…

      Tak tak Romanko…

Komentáře